10 meter onder water met de Nikon COOLPIX W100

10 meter onder water met de Nikon COOLPIX W100

Jasper van Bladel 3535 1
Nikon breidt de COOLPIX-serie van compactcamera's uit met een nieuw model dat bestand is tegen de wildste avonturen thuis of op reis: de 13,2-megapixel COOLPIX W100. De camera kan bij het duiken tot maar liefst 10 m diep worden gebruikt. Ideaal voor het vastleggen van bevallige baarzen en kleurrijk koraal op vakantie.

Deel de foto’s direct via de foto-app SnapBridge. Met deze gratis app kunnen beelden automatisch worden overgezet naar een smartphone of tablet, zodat ze kunnen worden gedeeld met vrienden en familie. Met één druk op de knop kunnen Full HD-films (1080p) met stereogeluid worden opgenomen, waarbij elektronische VR (Vibratiereductie) ervoor zorgt dat video's scherp en vloeiend blijven. De camera is dus waterdicht tot 10 meter diep en bovendien is de camera schokbestendig bij een val tot een hoogte van 1,8 m, stofdicht en kan hij temperaturen weerstaan tot -10 graden. Een ideale camera voor op vakantie dus.

Eenvoudig

De COOLPIX W100 is volgens Nikon zeer eenvoudig te bedienen en heeft een gebruiksvriendelijk menu. Met de eenvoudige autostand kiest de camera de optimale instellingen, best handig als je een fotogenieke kwal aan het achtervolgen bent. Foto’s maken en bekijken kan snel en gemakkelijk op de TFT-lcd-monitor van 6,7 cm/2,7 inch met 230.000 beeldpunten.

Betaalbaar

De Nikon COOLPIX W100 is vanaf 8 september 2016 beschikbaar in vrolijke kleuren voor een adviesprijs van €172,-. Een zeer betaalbare camera dus, ideaal als je niet met je dure spiegelreflex de zee in wilt.

De nieuwe Nikon COOLPIX W100 is te koop bij alle officiele Nikon-verkooppunten, bijvoorbeeld Cameranu.nl

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper

afbeelding van AhS

Inderdaad een erg leuke toevoeging bij je spiegelreflex

Zelf gebruik ik al jaren een waterdichte Canon D10(vanaf2010),en deze neem ik tot nu toe dagelijks mee naar m'n werk.
Veel mee in de regen en sneeuw/ijs gefotografeerd,familie heeft hem gebruikt met snorkelen,een paar keer ermee in een sloot gevallen,kinderen ermee laten fotograferen, ed
Hij ziet er niet meer uit,icoontjes weggesleten en krassen van een paar per keer per ongeluk laten stuiteren,maar nog steeds waterdicht.
Wel mis ik een bescherm dopje of zoiets voor de lens,nu moet je voor gebruik altijd even kijken of het glas voor de lens niet vuil geworden is,het lijkt mij dat deze Nikon dit ook niet heeft.

Mocht de D10 het opgeven zou ik direct weer op zoek gaan naar een gelijksoortige vervanger.