Onderwaterfotografie van Ben Thouard

Kijktip: de wereld vanaf onderwater

Redactie DIGIFOTO Pro 2641

Op de redactie zien we regelmatig documentaires en inspirerende video's voorbijkomen. Zo ook deze unieke kijktip over onderwater fotograaf Ben Thouard.

Surf fotograaf onderwater

Het betreft een korte documentaire over Ben Thouard die de wereld vanuit onderwater perspectief bekijkt. Van kleins af aan was Thouard erg betrokken met de zee. Op zijn 19de maakte hij zijn eerste trip naar Hawaii om foto’s te maken van windsurfers. Deze foto's werden ook meerendeel onderwater gemaakt. Sinds 2007 is hij woonachtig op Tahiti.

Niet opgeven

Thouard kwam erachter dat de fotografie wereld onder zijn neus aan het veranderen was. Hij bracht elke dag onderwater door in de hoop zichzelf te onderscheiden van anderen door unieke foto’s. Thouard kwam tot de ontdekking dat hij landschappen kon fotograferen door een golf heen.

Lees ook ons artikel over betoverende onderwater fotografie

 

 

Boek

Het onderwater fotograferen van landschappen door een golf is geen dagelijks fenomeen. Het heeft Thouard 4 jaar geduurd om een collectie van foto’s te maken. Deze heeft hij samengevoegd in een boek genaamd ‘Surface’. Zijn doel is om mensen door middel van het boek te stimuleren om zelf een visie te gaan creëren van de oceaan.

Wil je meer werk van Ben Thouard bekijken, bekijk dan hier zijn website.

Tags: onderwaterfotografie, onderwater, fotografie

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie