Fotowedstrijd: Kleurcontrast

Fotowedstrijd: Kleurcontrast

Julian 15560 6
Een hoog contrast ontstaat door de combinatie van lichte en donkere elementen. Een sterk kleurcontrast krijg je door de kleuren die recht tegenover elkaar staan te combineren. In deze fotowedstrijd gaan we op zoek naar foto's met knallende kleurcontrasten.

Kleurencirkel van IttenDe steeds korter en donker wordende dagen zijn al somber genoeg. Met deze fotowedstrijd zorgen we voor kleur in je leven en in onze fotogallery! Ga aan de slag met het thema 'Kleurcontrast' en sleep een van de mooie prijzen van WhiteWall in de wacht.

Bij WhiteWall kun je terecht voor hoogwaardige afdrukken op allerlei soorten materialen. Het bedrijf maakt afdrukken op galeriekwaliteit bereikbaar en betaalbaar voor het grote publiek, werkt voor 310 galeries en meer dan 9350 professionele fotografen. Website: www.whitewall.nl.

Tip: De kleurencirkel van Itten

Johannes Itten (1888-1967) was een Zwitserse kunstschilder, ontwerper en docent. Hij werd bekend om zijn kleurenleer. De kleurencirkel van Itten is een handig hulpmiddel om te bepalen hoe je een duidelijk kleurcontrast in je foto's krijgt. Het combineren van de kleuren die recht tegenover elkaar in de cirkel staan levert het sterkste kleurcontrast op.

Inzenden kan tot en met zondag 2 februari 2014. Maximaal tweeinzendingen per persoon!

Hoofdprijs: Echte fotoafdruk onder acrylglas t.w.v. €100,-

Hang je eigen foto aan de muur net zoals toonaangevende galeries en musea dat doen: met een echte fotoafdruk onder acrylglas van WhiteWall. De fotoafdruk wordt gelamineerd op een stevige en zeer stabiele achterwand van alu-Dibond. Vervolgens wordt de gelamineerde foto onder plaat kristalhelder acrylglas verzegeld. Dat levert een prachtige dieptewerking op en beschermt je foto tegen uv-straling. Je krijgt zelf de keuze uit mat of glanzend acrylglas, met een dikte van 2mm of 6mm.

WhiteWall - Acrylglas

Tweede prijs: Echte fotoafdruk op alu-Dibond t.w.v. €80,-

Voor de echte fotoafdruk op alu-Dibond gebruikt WhiteWall alleen de meest hoogwaardige soorten merkpapier van Fuji, Kodak of Ilford. Als bescherming tegen externe invloeden wordt de afdruk gelamineerd met een ragfijne UV-olie. Met een speciale lijm wordt de foto op een stevige steunplaat aangedacht. Deze laag met dikte van 3mm bestaat uit twee dunne aluminiumplaten die de zwarte polyethyleenkern omsluiten.

WhiteWall alu-Dibond

Derde prijs: Tegoedbon voor afdruk naar keuze t.w.v €70,-

Naast afdrukken achter acrylglas en op alu-Dibond kun je bij WhiteWall terecht voor diverse andere afdrukproducten. Van canvas tot posterafdruk, zelfs een LightJet-afdruk op Ilford barietpapier behoort tot de mogelijkheid. Win je de derde prijs, dan krijg je een waardebon van 70 euro die je kan besteden aan een product naar keuze.

Met dank aan WhiteWall voor het beschkbaar stellen van de prijzen.

Zo doe je mee met de wedstrijd

Stap 1 - Registreren
Om mee te doen heb je een (gratis) account nodig op onze website. Registreren doe je door op deze link te klikken.

Stap 2 - Uploaden
Foto's uploaden kan via je eigen profiel, door op je naam te klikken en links op de 'voeg een foto toe'-knop te klikken. Of klik op de homepage in het Lezersgallery-blok op 'uploaden'.

Stap 3 - Foto toevoegen aan wedstrijd
Tijdens het uploaden van je foto kies je voor welke wedstrijd je deze in wilt zenden via de competitie-instellingen. Selecteer de gewenste wedstrijd om je foto toe te voegen. Alle foto's die je upload komen ook terecht in de Lezersgallery en zijn voor iedereen zichtbaar. Het is ook mogelijk om een eerder geuploade foto in te dienen voor de wedstrijd. Dat doe je door bij de betreffende foto 'bewerken' te kiezen en deze via competitie-instellingen toe te voegen aan de wedstrijd naar keuze.

Inzendingen bekijken
Alle inzendingen zijn direct te bekijken in de wedstrijdgallery.

Wedstrijdvoorwaarden

 • De rechten van de ingezonden foto’s blijven te allen tijde bij de fotograaf.
 • Maximaal twee inzendingen per persoon.
 • Alleen eigen werk is toegestaan. De deelnemer bezit dus alle rechten over de foto. Clipboard Publishing (uitgever van DIGIFOTO Pro – hierna te noemen DIGIFOTO Pro / DFPro) is niet aansprakelijk als na plaatsing van de foto op de website alsnog blijkt dat de inzender niet over alle rechten op het ingezonden werk beschikt.
 • De inzender vrijwaart DIGIFOTO Pro / DFPro van alle claims van derden met betrekking tot het ingezonden werk.
 • Een hoge resolutie afbeelding zal door de inzender op verzoek van de jury ter beschikking worden gesteld.
 • Deelnemers aan deze wedstrijd geven DIGIFOTO Pro / DFPro het recht ingezonden foto's in het kader van de wedstrijd te publiceren in DIGIFOTO Pro magazine en/of op www.digifotopro.nl dan wel op de Facebook-pagina van DIGIFOTO Pro.
 • Medewerkers van DIGIFOTO Pro / Clipboard Publishing zijn uitgesloten van deelname aan deze wedstrijd.
 • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
 • Prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere producten.
 • Alleen inzendingen ingestuurd via het uploadsysteem worden geaccepteerd.
 • Inzenden is mogelijk tot en met 2 februari 2014.
afbeelding van ReflectionsFromWithin

De link naar de andere wedstrijd - Straatfotografie werkt (nog) niet.

afbeelding van Julian

Die zou wel moeten werken: www.digifotopro.nl/straatfotografie (linkt door naar Facebook).

afbeelding van sabrina de vries

Nu inderdaad wel. Vanochtend kreeg ik het met geen mogelijkheid voor elkaar en kwam op een website waar alles stond behalve iets over een fotowedstrijd. Gek... maar het is nu gelukt!

afbeelding van roelj

Onder de twee banners op de homepage zit een link naar Google Ads, die verwijst naar en uitkomt op jullie andere blad clublifemagazine.nl/straatfotografie

afbeelding van Julian

Bedankt Roel, het is aangepast.

afbeelding van RGS

Dus moet ik een Facebook pagina openen om mee te mogen doen aan de foto wedstrijd????????
Dit noem ik Discriminatie.

Gr,RGS.