DIGIFOTO Pro Masterclass 1.2012

DIGIFOTO Pro Masterclass 1.2012 nu in de kiosk

Julian Huijbregts 10260
De DIGIFOTO Pro Special Edition Masterclass 1.2012 ligt nu in de kiosk. In deze special edition besteden we uitgebreid aandacht aan reportagefotografie. We liepen mee met het ANP en interviewen de levende legende Steve McCurry.

Naast reportagefotografie staat de DIGIFOTO Pro Masterclass in het teken van concept en beeldbewerking en concertfotografie. Voor al deze onderwerpen hebben we experts uit binnen en buitenland weten te strikken die je de kneepjes van het vak bijbrengen.

Reportagefotografie

Verhalen zijn er overal. Het is alleen de kunst om ze op te sporen en vervolgens ook nog eens fraai op beeld vast te leggen. In deze Masterclass leggen de experts je uit hoe ze dat doen. We gingen op bezoek bij het hoofdkantoor van het ANP, we liepen een dag mee met ANP-fotograaf Ilvy Njiokiktjien en hadden een uitgebreid interview met de wereldberoemde fotograaf Steve McCurry. Ook interviewen we het Nederlandse talent Pieter van den Boogert, die maatschappijbewust fotografeert.

Concept en beeldbewerking

In het hoofdstuk concept en beeldbewerking geven Petra Oldengarm en Jessica van den Burg een uitgebreide masterclass over het verwerken van concepten in je foto's en leggen ze je uit hoe je een sterke serie maakt in plaats van een verzameling losse foto's. We spreken met fotograaf Robert Zwart en beeldbewerker Jeroen Berendsen over de serie 'Daar' en nemen een blik achter de schermen bij de productie van de serie die ze zelf het liefst omschrijven als 'art fashion met een knipoog'.

Concertfotografie

Misschien wel een van de moeilijkste binnen het scala van fotografische disciplines is concertfotografie. Twee Nederlandse experts, Siese Veenstra en Jeroen Jansen, geven uitgebreide uitleg over hun werk en leggen uit hoe ze tot hun spectaculaire resultaten komen. De knallende coverfoto, een portret van Dave Grohl (Foo Fighters) is het werk van Siese Veenstra.

Reviews

In deze Masterclass-editie is er ook de nodige aandacht voor de nieuwste apparatuur. We hebben een review van de Panasonic GX1 en de Fujifilm X-S1. Ook bespreken we de Datacolor Spyder4 Elite en kalibreren we een iPad met de spyder. Daarnaast kijken we met welke gear je het beste aan de slag kunt bij de onderwerpen in deze editie.

Vrijdag in de kiosk

Bovenstaande en meer lees je allemaal in de DIGFOTO Pro Special Edition Masterclass 1.2012. Vanaf vrijdag ligt de editie in de kiosk. Je haalt dit leerzame nummer in huis voor 5,95 euro.

Excuses voor de late bezorging!

Sommige abonnees hebben deze editie helaas iets later ontvangen dan gebruikelijk. De oorzaak lijkt te liggen in logistieke veranderingen bij PostNL, daardoor is de postbezorging in de week van 19 tot 25 maart in sommige gevallen niet op tijd is verwerkt. Het postbedrijf heeft een Uitgebreide verklaring op haar website geplaatst. We bieden onze excuses aan voor het ongemak.

DIGIFOTO Pro Masterclass 1.2012
afbeelding van Anoniem

Voor iemand die lid is had ik hem toch wel een dag eerder verwacht eigenlijk!!!
Een beetje jammer eigenlijk, ik geloof dat ik deze keer mijn lidmaatschap dus toch maar defetief gaat opzeggen al doet het mij erg zeer.

afbeelding van Julian

Beste,

Vervelend dat je het magazine nog niet hebt ontvangen. Mogelijk is er iets mis is gegaan met de post? Van andere abonnees horen we dat ze de editie al hebben ontvangen. We verwachten dat je het magazine vandaag, of uiterlijk morgen dan ook binnenkrijgt. Mocht dat niet zo zijn, stuur dan je adresgegevens naar abo@digifotopro.nl, dan maken we het in orde.

Excuses voor het ongemak.

afbeelding van Anoniem

Het is wel heel erg frappant dat het altijd bij mij moet en mag gebeuren zoiets.
De post is hier namelijk allang geweest Julian, komt altijd rond het 11.00 uur dus daar kan ik de klok op gelijk zetten.
Maar niet getreurd even goede vrienden dit is namelijk niet de eerste keer dat mijn abo te laat verschijnt hoor.
Ik koop voortaan wel losse nummers in de kiosk.

afbeelding van Anonymous

PostNL biedt vandaag wel excuses aan voor een vernieuwing in het logistiek process, waardoor momenteel niet alle post op tijd bezorgd kan worden.

Van National Geographic weet ik nooit exact wanneer die nu uitkomt en elke keer als 'ie in de bus ligt is dat een aangename verrassing. Voor een blad dat qua actualiteit geen spoed heeft vind ik dat geen probleem.

afbeelding van Tommy

Wat een lelijke (drukke) cover. Maar voor de rest klinkt het allemaal erg interessant. Ik hoop dat het inhoudelijk op een gevorderd niveau ligt. Ik ga morgen een exemplaar halen en we zullen het zien!

afbeelding van Marco Mackenbach

Bij mij viel hij vandaag wel op de mat. Vind ik leuk! ;o)

afbeelding van Erik Reijnders

onderstaande opmerking over bezorging is een groot probleem niet alleen voor dit tijdschrift. ook hier komt het herhaaldelijk voor dat bladen soms wel twee weken te laat bezorgd worden. misschien word het tijd dat de gezamenlijke bladen pers een hard op gaat treden tegen de bezorg diensten!

afbeelding van Anoniem

Geachte Erik Reijnders,
Maar waarom maken we geen algemene klacht tegen de Hoofdredacteur en Clipboard- Publishing. Dit moeten wij als lid toch zeker niet over onze kant laten gaan.
Eerst halen ze met veel egard je binnen en dan als ze je eenmaal binnen hebben kommen ze hun afspraken niet na, maar zo werkt het natuurlijk niet het is geen een eenrichtingsverkeer. Anders gaan wij ook namelijk stappen onder nemen en wel gerechtelijke stappen.

afbeelding van Giancarlo

Beste,

Bedankt voor jullie reacties. Wij kunnen ons voorstellen dat het vervelend is als het magazine later binnenkomt dan gehoopt. Wij verzenden alle edities altijd ruim op tijd om er voor te zorgen dat jullie zo snel als mogelijk kunnen genieten van DIGIFOTO Pro. Helaas is dat bij een aantal abonnees dit keer niet helemaal gelukt. Wij gaan uitzoeken waar het mis loopt, zodat we dit in de toekomst kunnen proberen dit te voorkomen.

Excuus voor het ongemak.

afbeelding van roelj

Ik heb dit nummer maar liefst 5 (!) dagen na verschijnen bij de kiosk gekocht voor slechts 6 euro (afgerond) en heb tot nu toe genoten van het eerste artikel dat ik las.