Casio EX-ZR800 met vijf-assige beelstabilisatie

Redactie DIGIFO... 1202 0
Casio Computer Co. Ltd. introduceert de EX-ZR800, een nieuw model in de populaire High Speed EXILIM digitale-cameraserie. De EX-ZR800 is uitgerust met de razendsnelle fotografiemogelijkheden van een High Speed EXILIM-camera en biedt daarnaast 18x optische zoom en een vijf-assige beeldstabilisatie van vijf stops.[1]

Persbericht:

Casio streeft ernaar digitale camera’s te maken, die mensen in staat stellen alle momenten van hun leven vast te leggen in prachtige foto’s. Daarbij wil het bedrijf het potentieel van camera’s optimaal benutten, gebruikmakend van zijn originele high-speed technologieën. Dit doet Casio op basis van zijn ‘Triple Zero’-principe dat erop gericht is sluitertijdvertraging, onscherpe foto's en beeldvervaging door het bewegen van de camera te minimaliseren en te elimineren.

De nieuwe EX-ZR800 gebruikt een zeer geavanceerde beeldstabilisatietechnologie die de impact van camerabeweging – een veelvoorkomend probleem en oorzaak van veel mislukte foto’s – vrijwel elimineert. De krachtige 25mm-groothoeklens[2] met 18x optische zoom is elegant geplaatst in de compacte body van de camera. Bij opnames in HS Anti Shake-modus corrigeert de camera bewegingen langs vijf assen (roll - rollen, yaw - gieren, pitch - stampen, horizontale en verticale as). Verder integreert Casio optische beeldstabilisatie (twee stops[3]) met zijn technologie om high-speed serieopnamen (tot negen foto’s) te combineren met een stabilisatie van vijf stops, die langzamer¹ is met sluitertijd. Dit stelt gebruikers in staat om verbazingwekkend scherpe, ruisloze foto’s te maken zonder daarvoor een statief te gebruiken – zelfs in de nacht of bij inzoomen. Dit maakt de camera ideaal voor het vastleggen van bijvoorbeeld de nachtelijke lichten in een stad of bij ingezoomde beelden van spelende kinderen of sportwedstrijden.

De nieuwe camera van Casio biedt ook verbeterde opties voor het maken van foto’s. Zo is dit bijvoorbeeld het eerste EXILIM-model met een time lapse-functie. Verder heeft Casio een ‘sparkling shot’-filtereffect toegevoegd aan ART Shot. Dit maakt het mogelijk om originele en artistieke foto’s en films te maken zonder daarvoor lenzen te verwisselen of ingewikkelde instellingen te doen.

De Casio EX-ZR800 is verkrijgbaar vanaf september 2013 voor een verkoopadviesprijs van 369 euro.

Casio

[1] Mits optische beeldstabilisatie en technologie voor het combineren van high-speed serieopnamen beide worden gebruikt. Dit is gebaseerd op onderzoek van Casio.
[2] Wanneer geconverteerd naar 35 mm-bestandsformaat.
[3] CIPA-standaard (340 mm wanneer geconverteerd naar 35 mm-bestandsformaat).

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie