twee bijzondere 70-200mm objectieven

Canon vernieuwt haar professionele L-serie objectieven

Christel de Wolff 3286 0
Canon kondigt een upgrade aan van haar twee meest geliefde lenzen uit de L-serie aan en introduceert daarmee de EF 70-200mm f/4L IS II USM en EF 70-200mm f/2.8L IS III USM.

EF 70-200 F/4L IS USM

De EF 70-200 F/4L IS USM borduurt voort op de goede prestaties van zijn voorganger en kenmerkt zich door duurzaamheid en ergonomisch ontwerp. Het objectief weegt slechts 780 gram en is daarmee uitermate geschikt voor onderweg. Of je nu een bruiloft wilt fotograferen of een zomers landschap, deze lens is altijd op zijn gemak. De fluorcoating helpt vuil en waterdruppels die aan de lens willen kleven te verminderen en de Super Spectra-coatings voorkomen overstraling en reflecties. De fluoriet-lenselementen kunnen kleurafwijkingen corrigeren en garanderen zo een hoog contrast.

De negen lamellen tellende cirkelvormige diafragma staat voor een gelijkmatige belichting en zorgt voor een fraai bokeh-effect. De EF 70-200 F/4L IS USM beschikt bovendien over een nieuwe Image Stabilizer die is gebaseerd op het ontwerp van Canon’s EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM. Het objectief biedt daarmee een 5-stops snellere instelling in vergelijking met de 3-stops van de vorige editie. Dit is interessant voor ieder type opname van het fotograferen van een filmprimière tot een safari.

De EF 70-200 f/4L II USM maakt gebruik van de combinatie van een Ring USM en een nieuwe derde generatie EF-motor. Door de nieuwe besturings-CPU en firmware kan de lens sneller en nauwkeuriger automatisch scherpstellen. De AF is bovendien stil en kan ook handmatig worden aangepast vanaf een scherpstelafstand van 1 meter.

EF 70-200mm f/2.8L IS III USM

De EF 70-200mm f/2.8L IS III USM vervangt Canon’s topmodel en gaat nog een stapje verder. De lens is bestand tegen stof en vocht en bevat bovendien makkelijk te reinigen voor- en achterelementen met fluor-coating. Dankzij de duurzaamheid en functionaliteit is dit objectief goed bruikbaar voor reisfotografen.

Met de grote lensopening van f/2.8 van het uit acht lamellen bestaand cirkelvormig diafragma opent de EF 70-200mm f/2.8L IS III USM een wereld aan creatieve mogelijkheden. De fluoriet- en UD-optiek geeft de lens zijn hoge contrast. Dankzij de constante lensopening over het hele zoombereik laat deze lens twee keer zoveel licht door als de f/4 lens.

De 3,5-stops Image Stabilizer corrigeert eventuele bewegingsonscherpte bij trillingen van de camera. De ring-type USM-motor zorgt voor geruisloze scherpstelling waardoor deze lens zich goed leent voor het vastleggen van dieren in hun natuurlijke omgeving.

Meer informatie en voorbeeldfoto’s gemaakt met deze objectieven zie je in onderstaande video van Canon USA.

 

 

De EF 70-200mm F/4L IS II USM is verkrijgbaar vanaf 22 juni en heeft een adviesprijs vanaf €1.419,99 en de EF 70-200mm F/2.8L IS II USM vanaf augustus 2018 voor een prijs vanaf €2.339,99.

afbeelding van Christel de Wolff

Christelde Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel