Canon PowerShot SX280 HS

Canon PowerShot SX280 HS: de complete compactcamera voor op reis

Redactie DIGIFO... 2303 0
20x optische zoom, 25mm groothoek, een 12,1 megapixel CMOS, Wi-Fi en GPS: zomaar een aantal speerpunten van de Canon PowerShot SX280 HS. Daar houdt het overigens niet bij op, want dankzij de nieuwe DIGIC 6-beeldprocessor stijgen de prestaties nog verder.

Advertorial

In de compacte behuizing van de PowerShot SX280 HS zit Canon's 'next generation' DIGIC 6-beeldprocessor. Deze nieuwe chip is in staat meer details te behouden bij hoge ISO-waarden, zowel in foto's als in video's. Bij ISO 3200 heb je bijvoorbeeld tot wel dertig procent meer details in je foto's, terwijl de winst bij video op ISO 1600 zelfs twee stops bedraagt ten opzichte van de DIGIC 5-processor.

Canon PowerShot SX280HS

Met een processor alleen maak je geen foto's, daar komt het objectief met 20x optische zoom om de hoek kijken. Dankzij 25mm groothoek zijn weidse landschappen of groepsportretten voor de Canon PowerShot SX280 HS geen probleem. Zoom volledig in en je hebt 500mm tot je beschikking (kleinbeeldequivalent). Een 4-stops optical Image Stabilizer zorgt voor trillingsvrije beelden, met de ZoomPlus-technologie kun je tot 40x inzoomen terwijl de resolutie gelijk blijft.

Canon's HS-system bestaat behalve uit de DIGIC 6-beeldprocessor ook uit een gevoelige 12,1 Megapixel CMOS-sensor. Deze kan met weinig licht uit de voeten, met minimale ruis en een groot dynamisch bereik. Je kunt de gevoeligheid opschroeven tot maar liefst ISO 6400. Filmen kan dankzij de sensor en processor in Full HD met 60p frames per seconde. Fine Detail Movie Processing-technologie (30fps) zorgt voor nog betere detailweergave. De 20x zoom kan ook tijdens het filmen volledig worden benut.

Canon PowerShot SX280HS

De specificaties maken van de Canon PowerShot SX280 HS een complete compactcamera voor op reis, al is zo'n reiscamera natuurlijk niet compleet zonder Wi-Fi en GPS. Dankzij de GPS kun je niet alleen registeren waar je foto's zijn gemaakt, je kunt zelfs je complete route 'tracken' met de geïntegreerde gps-logger. Met Wi-Fi kun je terug in het hotel of thuis je foto's meteen delen op sociale netwerken, foto's naar andere apparaten sturen of een online back-up maken.

In de Smart Auto modus kan de PowerShot SX280 HS maar liefst 58 verschillende scenes herkennen en daar de instellingen zo goed mogelijk op afstellen. Wil je (semi-)handmatige controle, dan kun je het programmawiel naar de M- Tv- of Av-modi draaien. Ook is er de nieuwe Hybrid Auto modus, die voorafgaand aan de foto vier seconden video met 720p-kwaliteit opneemt. Zo kun je aan het einde van de dag de foto's bekijken én het verhaal achter de opname vertellen. Je kunt deze opnamen aanpassen met een van de zeven creatieve filters. De resultaten zie je direct op het heldere 3,0" PureColor II G LCD-scherm met circa 461.000 dots.

PowerShot SX280 HS – belangrijkste kenmerken:

 • 20x zoom, 25mm objectief
 • HS-System: 12,1 Megapixel CMOS, DIGIC 6
 • Intelligent IS, Enhanced Dynamic IS
 • Wi-Fi
 • Full HD (60fps)
 • 7.5 cm (3.0") PureColor II G LCD
 • GPS met A-GPS
 • Hybrid Auto; Smart Auto
 • Handmatig, Av en Tv modi
 • Hoge opnamesnelheid
 • Optionele onderwaterbehuizing

Klik hier voor meer informatie over de Canon PowerShot SX280 HS

SX280HS top

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie