Toekomst visie

Canon komt met bizar nieuw patent

Siem van Woerkom 728 0
Canon heeft online een nieuw patent laten zien waarin er gesproken word over een functie die op dit moment nog als onwaarschijnlijke toekomstpraat erkend wordt.

Beelden patent Canon

Beelden van een Canon patent zijn online opgedoken waarin te zien is (al dan niet in het japans) dat het bedrijf wil experimenteren met oog gestuurde focus. Deze techniek gebruikt de oogpositie van de fotograaf om te bepalen wat het focuspunt moet worden. Je hoeft dus geen joystick of een touchpad te gebruiken, je kijkt gewoon naar de plek waar je de focus wilt hebben.

Ooggestuurde focus voor een spiegelloze camera is verschrikkelijk moeilijk om te implementeren waardoor het fantastisch zou zijn wanneer het Canon lukt om dit in een van hun toekomstige modellen te introduceren.

In de patent afbeeldingen zien we een spiegelloze camera. De belangrijke stukken zijn 13a-13f die lichtbronnen zijn voor het verlichten van de gezichtslijn van de pupil van de fotograaf. De halve spiegel is op zijn plaats zodat 16 en 17 (dat is de beeldsensor) wordt gebruikt om te controleren waar de oogpositie op basis van de pupillocatie naartoe kijkt. 

Ingewikkeld? Inderdaad, we zijn dan ook heel benieuwd naar hoe er dit in de praktijk uit komt te zien. 

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem