Canon introduceert XF205 en XF200 videocamera's

Redactie DIGIFO... 1687 0
Canon breidt haar professionele videoassortiment verder uit met de XF205 en XF200 – twee compacte videocamera's met krachtige kenmerken, professionele functionaliteit en een hoge beeldkwaliteit voor gebruik in sterk uiteenlopende opnamesituaties.

Persbericht:

De twee modellen zijn gebaseerd op Canons uiterst succesvolle XF105 en XF100. De verbeterde functionaliteit van de XF205 en XF200 is het antwoord op feedback afkomstig van professionals die op diverse terreinen werkzaam zijn.

Deze uitbreidingen van het XF-assortiment bieden meer mogelijkheden en beschikken naast een krachtiger Canon HD Video System, diverse opnameprogramma's en wireless connectiviteit, over een verbeterd bedieningsontwerp om professionals tijdens shoots meer vrijheid te geven bij het vastleggen, bekijken en verzenden van beeldmateriaal.

Ontworpen voor veelzijdig gebruik

De nieuwe camera's zijn ontworpen om gebruikers in staat te stellen met een compacte camcorder meer onderwerpen dan ooit vast te leggen. Door een superieure beeldkwaliteit te combineren met nieuwe, professionele functies, bieden deze modellen de flexibiliteit die het voor gebruikers mogelijk maakt hun werk naar het volgende niveau te tillen.

Beide modellen zijn voorzien van het Canon HD Video System en uitgevoerd met belangrijke verbeteringen. Elk van de camera's heeft een 26.8mm Canon HD-groothoekobjectief met een optische zoom die is verdubbeld tot 20x. Dit objectief werkt samen met Canon's nieuwste HD CMOS PRO imaging-sensor en een krachtige DIGIC DV 4-processor.

In combinatie met 50 Mbps MPEG-registratie en 4:2:2 kleursampling resulteert dit in een videokwaliteit die geschikt is voor de omroepwereld. De hoge gevoeligheid en het grote dynamisch bereik zorgen zelfs in situaties met weinig omgevingslicht voor een perfect eindresultaat.

Canon XF200

Geoptimaliseerd voor professionals; voor iedereen toegankelijk

De XF205 en XF200 zijn ontworpen ter ondersteuning van de toenemende en uiteenlopende eisen van cameramensen, zodat ze direct aan de slag kunnen voor een groot aantal platforms. Een serie opnamemogelijkheden biedt de flexibiliteit om gelijktijdig hoge resolutie MXF-bestanden op te slaan op CF-kaarten en MP4-bestanden op SD-kaart – in HD of lagere resoluties. Ideaal om beeldmateriaal vast te leggen dat bestemd is voor zowel omroepen als web-kanalen.

Het ontwerp van de camera's is geoptimaliseerd voor intuïtief gebruik. De nieuwe, draaibare grip biedt extra controle en stabiliteit, vermindert de werkbelasting en zorgt voor meer comfort tijdens lange shoots. Drie afzonderlijke lensringen voor focus, zoom en diafragma vormen samen een configuratie die bekend is bij ervaren cameramensen, zodat in dynamische werkomgevingen veel sneller kan worden gereageerd.

Er zijn ook belangrijke verbeteringen doorgevoerd om het kiezen van de beeldcompositie en het monitoren van de shots gemakkelijker te maken. Een geoptimaliseerde zoeker heeft nu een resolutie van 1,23 miljoen dots en biedt daarmee een hogere nauwkeurigheid tijdens controle van de beeldscherpte. Het vernieuwde 3,5-inch OLED-display heeft een hoger contrast, meer natuurlijke kleuren en kortere responstijden. Daarmee is dit display perfect voor bediening van de camera in situaties met fel omgevingslicht.

De XF205 en XF200 zijn ook de ideale camera voor minder ervaren gebruikers. Met bedieningsmogelijkheden en een precisie die door professionele gebruikers worden verwacht, de intuïtieve indeling van bedieningsknoppen, het volledig automatische opnameprogramma en een reeks aan ondersteunende functies, zoals Gezichtsdetectie, kunnen ook niet-professionele filmmakers schitterend beeldmateriaal vastleggen.

Professioneel in geluid en connectiviteit

De vernieuwde geluidsregistratie garandeert een professionele geluidskwaliteit die geschikt is voor gebruik door omroepen. Beide modellen ondersteunen 4-kanaals lineaire PCM-registratie, met twee XLR-ingangen voor optioneel gebruik van professionele microfoons. Met de ingebouwde stereomicrofoons en een 3,5mm microfoonplug bieden de nieuwe camera's gebruikers een schat aan geluidsopties.

Elk model biedt bovendien Wi-Fi en Ethernet LAN-connectiviteit voor een wireless verbinding met smartphones, tablets en notebooks. Deze wireless connectiviteit maakt het mogelijk de camera op afstand te bedienen, beeldmateriaal op afstand te bekijken en bestanden gemakkelijk via FTP te verzenden zonder dat extra software nodig is. En met de nieuwe CameraAccess-functie zijn lagere resolutie proxy-bestanden via Wi-Fi te streamen naar een ander apparaat en kan content – zoals nieuwsberichten – sneller worden gedeeld.

Bij de XF205 zijn de connectiviteitsmogelijkheden verder vergroot met instelbare 3G-SDI/HD-SDI, tijdcode en genlock-aansluitingen en dit vereenvoudigt de integratie bij multi-camera shoots of met andere omroepapparatuur.

Canon XF205

Prijs en beschikbaarheid

De XF205 en XF200 zijn vanaf half juli 2014 in heel Europa verkrijgbaar en worden getoond tijdens NAB 2014.

  • Canon XF200 – adviesverkoopprijs: € 3499,- en beschikbaar vanaf half juli 2014
  • Canon XF205 – adviesverkoopprijs: € 3999,- en beschikbaar vanaf half juli 2014
afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie