Canon EOS Ra, speciaal voor astrofotografie

Christel de Wolff 965 0
De nieuwste aanwinst in de spiegelloze familie van Canon is de Canon EOS Ra. Deze camera is speciaal gemaakt om astrofotografen tegemoet te komen.

LEES OOK: Astrologische hoogtepunten van 2020

De nieuwe camera heeft dezelfde kenmerken als de in september van vorig jaar geintroduceerde EOS R. Zo beschikt ook de EOS Ra over razendsnelle autofocus en de mogelijkheid om scherp te stellen bij lichtomstandigheden tot – 6EV. De Canon EOS Ra heeft een 35mm CMOS-sensor met 30,3 megapixels en een DIGIC 8-beeldprocessor.

De camera is verder ontwikkeld voor de specifieke wensen van astrofotografen. Zo heeft de Canon EOS Ra een infrarood-filter dat nog meer waterstofalfa-licht bij de beeldsensor laat komen. Dit stelt de camera in staat vier keer zoveel licht door te geven dan de EOS R. Dankzij dit filter kunnen astrofotografen de duidelijke rode kleur van interstellaire stofwolken vastleggen.

Constellaties comfortabel en met gemak vastleggen

Het compacte en lichtgewicht ontwerp van de EOS Ra maakt dat de camera gemakkelijker op een telescoop is te bevestigen – ideaal voor astrofotografen die gedurende lange tijd fotograferen. Dankzij de combinatie van de bestaande EOS-ergonomie met nieuwe bedieningsmogelijkheden biedt de camera maximale controle en vertrouwdheid. Zo maakt bijvoorbeeld het variangle touchscreen de camera ook comfortabel in gebruik voor fotografen die vanuit ongebruikelijke posities fotograferen en daarbij het voordeel van 30x vergroting hebben om de scherpstelling te controleren. Met de elektronische zoeker van de EOS Ra kunnen fotografen echt vastleggen wat zij zien en hebben ze de mogelijkheid onderwerpen duidelijk te bekijken wanneer het donker is.

Fascinerende opnamemogelijkheden

Met Dual Pixel CMOS Auto Focus (AF) biedt de Canon EOS Ra een serie AF- en MF-focusfuncties die ervoor zorgen dat de opnamen een ongeëvenaarde optische kwaliteit hebben – ook bij weinig licht. Dankzij de hoge prestaties bij weinig licht van de RF-lenzen en van de bestaande EF-lenzen, is behoud van dezelfde -6EV van de EOS R mogelijk. Bij gebruik in combinatie met een telescoop geven ondersteunende scherpstelfuncties zoals focus peaking en vergroting tot 30x – dat is drie keer meer dan bij de EOS R – astrofotografen de zekerheid dat scherpstellen met elk optisch apparaat eenvoudig en snel gaat. Bovendien is de EOS Ra met de 4K-video en time-lapse mogelijkheden ook de eerste camera voor astrofotografie op de markt met een 4K-videofunctie.

Prijs en beschikbaarheid Canon EOS Ra

De Canon EOS Ra is nu beschikaar voor een adviesprijs van € 2.819,99.

Meer info: canon.nl

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel