Ook nuttig voor gebruikers 5D Mark IV

Canon brengt gratis boek uit over AF-systeem van de 1D X Mark II

Redactie DIGIFOTO Pro 2931
Begin vorig jaar verscheen het nieuwe vlaggenschip van Canon op de markt. De EOS-1D X Mark II is een echt snelheidsmonster dat maximaal 16 foto's per seconde kan maken en om scherpe foto's te garanderen heeft Canon een nieuw autofocusssysteem ontwikkeld. Om gebruikers meer wegwijs te maken in het AF-systeem heeft Canon nu een gratis boek uitgebracht waarin alle mogelijkheden worden uitgelegd.

Begin 2016 kwam Canon met de nieuwe EOS-1D X Mark II, het nieuwe topmodel dat gericht is op professionele sport-, wildlife- en nieuwsfotografen. Dit snelheidsmonster beschikt over een volledig nieuw autofocussysteem met 61 AF-punten, waarvan er 41 crosstype zijn, en het iTR tracking systeem waardoor de camera uiterst precies en zeer snel scherp kan stellen.  

Om te zorgen dat het AF-systeem doet wat jij wilt zijn er verschillende casussen in te stellen, zoals scherpstellen op onderwerpen die plotseling in beeld verschijnen of het blijven volgen van een onderwerp ondanks dat het soms verdwijnt, die allemaal geheel naar wens aan te passen zijn.

Canon merkte op dat veel gebruikers niet doorhadden wat er allemaal mogelijk is met het systeem en zo belangrijke foto's miste. Om iedereen volledig op de hoogte te brengen van mogelijkheden heeft het bedrijf nu een boek uitgebracht waarin in 65 pagina's alles wordt uitgelegd.Canon AF boekLees ook: Hands on Canon EOS-1D X MKII: Snelheidsmonster

Ook nuttig voor gebruikers van de Canon 5D Mark IV

Omdat het autofocussysteem van de Canon EOS 5D Mark IV is gebaseerd op die van de EOS-1D X Mark II is dit boek ook een aanrader voor iedereen die gebruik maakt van de Canon EOS 5D Mark IV. Gebruikers van de 5D Mark IV zullen niet aan alle tips wat hebben, maar kunnen het boek wel goed gebruiken om betere resultaten te krijgen.

Klik om het AF-boek van Canon gratis te downloaden op: //downloads.canon.com/nw/camera/products/eos/1d-x-mark-ii/docs/canon-eos-1d-x-mark-ii-af-guide.pdf (het beste kun je de url kopieren en in je browser invoeren)

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie