Perfecte Prime

Samyang AF 85mm f/1.4 voor Sony mount

Siem van Woerkom 870 0
Transcontinenta BV, distributeur voor Samyang in de Benelux, kondigt met trots haar eerste tele autofocus objectief aan voor de Full-Frame Sony FE mount, de Samyang AF 85mm F1.4 FE.

Prachtige Bokeh

Omdat liefhebbers van fotografie op zoek zijn naar meer dan alleen optische prestaties, groeit de vraag naar objectieven met verschillende expressiemogelijkheden. De Samyang AF 85mm F1.4 FE is ontwikkeld op basis van 40 jaar optische kennis en legt het onderwerp op een delicate en nauwkeurige manier vast, zelfs bij gebruik van de volle lensopening. Ook Samyang's speciale lenspolijsttechnologie versterkt het kunstenaarschap van de fotografen door het creëren van opnamen met een zeer zachte en fraaie bokeh.

Dit nieuwe Samyang 85mm F/1.4 objectief is speciaal ontworpen om perfect samen te werken met de Full-Frame mirrorless camera’s van Sony uit de A7 en A9 serie. Op een Full-Frame sensor geeft de 85mm de meest optimale weergave en het juiste perspectief voor het weergeven van een gezicht, van een mens of dier. Door de fraaie scherpte in het centrum en het negenbladig diafragma geeft het een fraaie zachte bokeh, en komt de nadruk volledig op het hoofdonderwerp te liggen. Op een Sony camera met een APS-C sensor geeft het een beeldhoek die vergelijkbaar is met de zeer populaire 135mm, een brandpuntafstand dat naast portret en sport ook in de natuur veel mogelijkheden biedt. De perfecte partner dus voor creatieve fotografen.

Sterke optische technologie

Met de AF 85mm F1.4 FE streeft Samyang naar een optische constructie van wereldklasse. Het heeft snelle en nauwkeurige AF prestaties en een uitstekende resolutie. Dit objectief beschikt over 11 elementen in 8 groepen (4 HR, ED 1). Het gebruik van 4 HR glazen lenselementen maakt het objectief zeer compact en het biedt ook een uitstekende resolutie. Een ED glazen lenselement compenseert daarnaast effectief ongewenste kleurranden in de opname en zorgt ook voor een vermindering van chromatische aberratie.

Kenmerken van de Samyang AF 85mm F/1.4 FE

Het Samyang AF 85mm F1.4 FE-objectief is uitgerust met een verscheidenheid aan Samyang's meest geavanceerde lenstechnologieën, waardoor het ideaal is voor een verscheidenheid aan opnamesituaties zoals portretten, outdoor, natuur, huisdieren en nog veel meer. Het is ook erg licht van gewicht en compact zodat het overal en altijd inzetbaar is.

- Verbeterde Dual Type LSM AF motor zorgt voor een snelle, stille en nauwkeurige scherpstelling

- Hoge beeldkwaliteit in het centrum en een fraaiere bokeh dan bij het Samyang MF 85mm F/1.4 objectief

- Samyang Ultra Multi Coating zorgt voor sterke vermindering flare en ghosting

- Zeer goede prijs/kwaliteitverhouding.

 

De Samyang AF 85mm F1.4 FE zal dit voorjaar te koop zijn via erkende Samyang dealers in de Benelux. De prijs zal t.z.t. bekend gemaakt worden. Ga naar www.samyangbenelux.com voor meer informatie over alle nieuwe Samyang producten.

 

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem