Breaking News
Eerste camera body met het EOS R System

Canon brengt 'baanbrekend' EOS R System

Remco Stunnenberg 1056 4
Als toevoeging aan de EOS full-frame serie, lanceert Canon vandaag de eerste camera body met het EOS R System en de RF- lensvatting. Het merk vestigt daarbij een nieuwe standaard voor de camera van morgen, aldus Canon.

Naast ‘s werelds snelste autofocus is dit de eerste camera die onder omstandigheden met zeer weinig licht – tot -6EV - kan focussen en geluidloos kan fotograferen en filmen. EOS R herdefinieert foto en video prestaties met ongekende beeldkwaliteit, hoogstaande connectiviteit, verfijnde ergonomie en verhoogd gebruiksgemak.

Canon Europa herdefinieert naar eigen zeggen vandaag de grenzen van fotografie en filmen met de lancering van het nieuwe, 'baanbrekende EOS R System'. Dertig jaar na de lancering van EOS, zal het nieuwe EOS R System 'de grenzen van fotografie verleggen op zeer veel manieren', zo claimt Canon. De nieuwe RF-lensvatting werd ontworpen met het oog op een perfecte mix tussen optisch, mechanisch en elektronisch design om zo unieke momenten vast te leggen.

Sinds de lancering in 1987 groeide het EOS System – evenals Cinema EOS– uit tot één van de meest gerenommeerde imaging systemen ter wereld. 'De introductie van vandaag tilt het EOS-platform naar een hoger niveau: het brengt de erfenis van het bestaande systeem samen met een nog betere performance, meer mogelijkheden in lensontwerp en creatieve flexibiliteit.'

De nieuwe RF-lensvatting werd ontworpen op basis van de sterktes van de bestaande EF-lensvatting en is het resultaat van langdurig en gedetailleerd onderzoek door Canon-technici die een indrukwekkend optisch systeem met een flange back afstand van 20mm- en een grote diameter van 54mm –, die meer vrijheid geeft bij het ontwerp van lenzen, hebben ontworpen. De nieuwe 12-pins verbinding op de vatting zorgt voor een verbeterde communicatie en overdracht tussen lens en camera, meer ontwerp opties voor het lens-assortiment alsook een hogere beeldkwaliteit en gebruiksvriendelijkheid.

Mr Yuichi Ishizuka, President en CEO van Canon Europe, Middle East & Africa: 'Toen we 30 jaar geleden het EOS system lanceerden, gaven we duidelijk de boodschap mee dat dit de toekomst van fotografie was. Als één van de meest iconische imaging systemen ter wereld, geldt die belofte vandaag nog steeds. Canon zal voortdurend blijven investeren in de ongeëvenaarde wereld van EOS met camera’s, lenzen en accessoires, die nieuwe niveaus in beeldkwaliteit, optische uitmuntendheid en performance bieden, en dit terwijl we willen voldoen aan de voortdurende wensen en behoeften van consumenten.'

Het EOS R System werd ontworpen vanaf de basis met de waardevolle input van zowel fotografieliefhebbers als van professionele fotografen en filmmakers. Met de RF- lensvatting en Dual Pixel CMOS AF levert het systeem een optische performance, ‘s-werelds snelste autofocus en een snellere communicatie tussen camera en lens. De kenmerken die synoniem zijn voor het EOS systeem. Snelheid, ergonomie en superieure beeldkwaliteit vormen daarbij de kern van het nieuwe EOS R System.

Dankzij innovatieve technologie voor fotografie en filmen geeft het EOS R-systeem met Dual Pixel CMOS AF de mogelijkheid aan gebruikers om te fotograferen en te filmen in omstandigheden bij zeer weinig licht met een accurate scherpstelling. Het compacte en discrete formaat zorgt voor flexibiliteit, en heeft ook als voordeel dat je geluidloos kunt fotograferen en filmen. Het systeem biedt bovendien de hoogste standaard in film-output van alle Canon EOS-camera’s, met uitzondering van het Cinema EOS-assortiment, waardoor filmmakers hun storytelling naar een hoger niveau kunnen tillen in 4K en met een output van 10-bit via HDMI. Het volledige systeem beschikt over een verfijnd gebruiksgemak en verbeterde ergonomie, inclusief een elektronische zoeker en uitgebreide aanpassingsmogelijkheden. Zo kan de gebruiker zich concentreren op zijn onderwerp in plaats van op zijn camera-instellingen.

Het EOS R System erft alle bestaande voordelen van EOS en is ook volledig compatibel met de huidige EF en EF-S lenzen en accessoires dankzij drie nieuw ontworpen lensadapters om zo de mogelijkheden van het vastleggen van beelden nogmaals te vergroten.

Canon lanceert ook vier nieuwe objectieven, specifiek ontworpen voor het EOS R System – de RF 28-70mm f/2L USM, RF 50 mm f/1.2L USM, RF 24-105mm f/4L IS USM en RF 35mm f/1.8 MACRO IS STM. Deze hoogwaardige objectieven zijn ontworpen op basis van Canon’s optisch erfgoed en verleggen de grenzen van het creatief vastleggen van beelden dankzij hoogwaardige optische technologie en geavanceerde image processing voor zowel foto als video. Bovendien kunnen gebruikers van de bestaande Canon EOS full-frame of APS-C DSLR camera’s het EOS R-systeem ontdekken met hun eigen EF en EF-S lenzen dankzij de nieuwe adapters en zo dezelfde prestaties ervaren als met hun huidige DSLR. Dit is ook van toepassing op de EOS-accessoires en Speedlite-flitsers.

Als toevoeging aan het bestaande EOS System, lanceert Canon vandaag ook de EF-M 32mm f/1.4 STM – een nieuwe 32mm- lens voor de EOS M-systeemcamera’s - en de EF 400mm f/2.8L III USM en EF 600mm f/4L IS III USM, twee revolutionaire en lichtgewicht professionele telelenzen voor het EF System.

Prijzen en beschikbaarheid

EOS R Body
Vanaf medio oktober verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van €2.539,99.

RF
RF 50mm f/1.2L USM: naar verwachting vanaf eind oktober verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van €2.539,99.
RF 24-105mm f/4L IS USM: vanaf medio oktober verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van €1.219,99.
RF 28-70mm f/2L USM: naar verwachting vanaf eind december verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van €3.299,99.
RF 35mm f/1.8 MACRO IS STM: naar verwachting vanaf eind december verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van €559,99.

EF
EF-M 32mm f/1.4 STM: vanaf eind september verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van €539,99.
EF 400mm f/2.8L IS III USM: vanaf eind december verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van €13.219,99.
EF 600mm f/4L IS III USM: vanaf eind december verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van €14.229,99.

Canon mount adapter EF-EOS R: vanaf medio oktober verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van €119,99.
Canon control ring mount adapter EF-EOS R: vanaf medio oktober verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van €229,99.
Canon drop-in filter mount adapter EF-EOS R met drop-in Variabele ND-filter A: naar verwachting vanaf februari 2019 verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van €459,99.
Canon drop-in filter mount adapter EF-EOS R met drop-in circulair polarisatiefilter A: naar verwachting vanaf februari 2019 verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van €339,99.
Battery Grip BG-E22: vanaf medio oktober verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van €339,99.
Speedlite EL-100: vanaf oktober verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van €229,99. -

Lees ook: Nieuw, de Canon EOS R!

Lees ook: In gesprek met Magnum fotograaf Paolo Pellegrin en journalist Scott Anderson

Afbeelding: EF 400mm f2.8L IS III USM. Verkoopadviesprijs van €13.219,99.

Afbeelding: EF 600mm f4L IS III USM. Verkoopadviesprijs van €14.229,99.

Afbeelding: RF 24-105mm f4L IS USM. Verkoopadvies prijs van €1.219,99.

Afbeelding: RF 28-70mm f2L USM. Verkoopadviesprijs van €3.299,99.

Afbeelding: RF 35mm f1.8 MACRO IS STM. Verkoopadviesprijs van €559,99.

Afbeelding: RF 50mm f1.2L USM. Verkoopadviesprijs van €2.539,99.

Afbeelding: EF-M 32mm f1.4 STM. Verkoopadviesprijs van €539,99.

 

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco

afbeelding van Matt H. Imaging

Op zich ziet het er goed uit, maar ik zie niet in wat hier nu zo baanbrekend aan is. Wat is aan deze camera nu spectaculair beter dan bv. de Sony A7III?

afbeelding van Remco Stunnenberg

Baanbrekend staat hier natuurlijk ook tussen aanhalingstekens. Daarmee geven we al aan dat dit niet onze typering is. Het was natuurlijk wachten op Canon, de laatste in de rij, met de lancering van een spiegelloos systeem. Nu ook Canon daarmee is gekomen, is de transitie compleet. Hoe de camera echt is in de praktijk moeten we natuurlijk nog ervaren. Daar kijken wij naar uit. De snelheid van de EOS R is wel opvallend... Baanbrekend? Dat gaat misschien te ver! Blijf ons volgen!    

afbeelding van jozef13

Inderdaad,de A7 indertijd,zowat 5 jaar geleden was baanbrekend.Maar dit is gewoon in navolging van.

afbeelding van Remco Stunnenberg

Baanbrekend staat hier natuurlijk ook tussen aanhalingstekens. Daarmee geven we al aan dat dit niet onze typering is. Het was natuurlijk wachten op Canon, de laatste in de rij, met de lancering van een spiegelloos systeem. Nu ook Canon daarmee is gekomen, is de transitie compleet. Hoe de camera echt is in de praktijk moeten we natuurlijk nog ervaren. Daar kijken wij naar uit. De snelheid van de EOS R is wel opvallend... Baanbrekend? Dat gaat misschien te ver! Blijf ons volgen!