stolencamerafinder

Camera gestolen? Vind hem terug met deze website

Redactie DIGIFO... 3509 0
Als fotograaf verzamel je al snel een flinke verzameling duur materiaal. En niet alleen fotografen worden enthousiast van een mooie camera, ook criminelen zien de waarde van camera-apparatuur. Is je camera gestolen, dan kan je nu via deze website je camera terugvinden.

Als je camera kwijt of gestolen is, kan deze binnen de kortste keren de hele wereld over zijn gegaan. Ben je beroofd in Duitsland, dan kan je camera enkele weken later gebruikt worden door een nietsvermoedende fotograaf in Egypte. Plaatst deze fotograaf zijn foto's online, dan kan deze website je camera direct terugvinden.stolencamerafinderLees ook: Handige tool Whatthelens helpt bij het uitzoeken van je nieuwe objectief

Hoe werkt de website?

Is je camera gestolen, dan kan je een foto die je eerder met die camera hebt gemaakt uploaden op de website. De site leest dan het serienummer uit de EXIF-gegevens en zoekt op het internet naar andere foto's die zijn gemaakt met een camera met dat serienummer. Klopt het merk en het type, dan laat stolencamerafinder dit aan je weten zodat je actie kan ondernemen.

In Nederland alleen beperkt beschikbaar

De website biedt zowel een gratis als een betaalde versie van de service, maar momenteel is de betaalde versie niet beschikbaar in Nederland. Gelukkig heb je nog wel beperkt zoekmogelijkheden, dus met een beetje mazzel vind je je camera terug.

Kijk voor meer informatie op de site van stolencamerafinder

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie