Bestel je dagkaarten met fikse korting

BredaPhoto festival 2018: Op wereldreis dankzij het internet in Google Golden Gate van Joris Verleg

Christel de Wolff 1520 0
Met meer dan 80.000 bezoekers is BredaPhoto festival het grootste fotofestival van de Benelux. Zeven weken lang (van 5 september tot en met 21 oktober 2018) wordt er op verschillende binnen- én buitenlocaties in het historische centrum en het hippe Belcrum-gebied het beste van de hedendaagse fotografie getoond.

Er zullen meer dan 55 internationaal befaamde fotografen en opkomende talenten exposeren en allemaal binnen het festivalthema To Infinity and Beyond.

Tot aan begin oktober, zal BredaPhoto iedere woensdag een exposant uitlichten door middel van een kort interview. Het festival beet het spits af met oris Verleg. De in Breda woonachtige kunststudent, speurde het internet af op zoek naar iconische toeristenfoto's uit verschillende steden. De talloze beelden monteerde hij tot een video. Door zijn werk getiteld 'Google Golden Gate' te bekijken bega je een heuse wereldreis, dankzij het internet.

Het project begon toen zijn moeder terug kwam van een reis naar San Fransisco en hem de vakantiefoto's liet zien inclusief een kiekje van de Golden Gate Bridge. Met behulp van de Google-functie 'reverse image search' zocht hij soortgelijke beelden op van de brug, van zowel amateurs als professionele fotografen. 'Je vraagt je af voor wie we dit soort foto's nog maken als er al zoveel precies dezelfde van zijn', zegt Joris. Toch reizen we de wereld rond en willen we zelf zo'n foto maken, als bewijs dat we er echt zijn geweest.

BredaPhoto meemaken

De buitenexposities van BredaPhoto zijn gratis te bezoeken, maar voor de binnenlocaties en het verdiepingsprogramma kun je een passe-partout kopen: voor een dag, een weekend of voor de hele festivalperiode. Speciaal voor professionals is er volgende week de 'Top-Meets-Talent'-week van 5 tot en met 9 september, waar professionele fotografen en jong talent uit de hele wereld elkaar ontmoeten om ideeën uit te wisselen.

Het volledige programma van BredaPhoto vind je hier een lijst van de deelnemende fotografen en een voorproefje van hun werken kun je hier bekijken.

Dagkaarten met korting

Wil je het werk van Joris Verleg en de andere exposanten komen bekijken? Met de kortingscode BP-DIGIFOTO bestel jij nu online je dagkaarten voor maar € 10,- (was € 17,50) De code geldt alleen als je online bestelt, dat doe je hier.

Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws en activiteiten rondom BredaPhoto check dan regelmatig onze website en meld je aan voor de nieuwsbrief om het belangrijkste nieuws zo in je mailbox te ontvangen. Aanmelden kan onderaan de pagina.

Lees ook: DIGIFOTO Pro mediapartner BredaPhoto festival 2018

Header image © Joris Verleg, Google Gate Brigde - met dank aan BredaPhoto festival.

 

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel