BredaPhoto festival 2018

BredaPhoto 2018: Bezoek de expositie van de Fotograaf des Vaderlands

Christel de Wolff 476 0
Jan Dirk van der Burg is benoemd tot Fotograaf des Vaderlands van 2018. Dit is bekend gemaakt tijdens de opening van BredaPhoto festival. Het grootschalige festival opende op 5 september en is nog te bezoeken tot en met 21 oktober.

Fotograaf des Vaderlands is een initiatief van het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam en Foam Fotografiemuseum Amsterdam. Samen hebben zij de Stichting Fotoweek opgericht om het publiek bewuster naar de fotografie te laten kijken, het plezier van fotograferen te ervaren en een podium te bieden aan professionele fotografen en fotowinkels. BredaPhoto Festival is hét platform voor de presentatie van de Fotograaf des Vaderlands.

Ruud Visschedijk (voormalig directeur Nederlands Fotomuseum en voorzitter van het bestuur van de stichting Fotoweek) schrijft in een brief aan de nieuwe Fotograaf des Vaderlands: "Jan Dirk van der Burg is een enorm goede ambassadeur voor de fotografie in Nederland met zijn frisse, met humor doorspekte documentaire stijl waarmee hij vrijwel altijd ‘typisch Nederlandse’ onderwerpen bij de kop pakt”. Eerdere Fotografen des Vaderlands waren Ilvy Njiokiktjien / Photographer Koen Hauser, Ahmet Polat en Robin de Puy.

Traditiegetrouw maakt de Fotograaf des Vaderlands een fotoserie die te zien is op BredaPhoto Fes-tival. Ditmaal is de expositie te vinden op de binnenplaats van Breda Botanique (het voormalig Breda’s Museum). Van der Burg struinde voor deze serie het internet af en stelde prachtige reeksen samen als ‘wethouders van middelgrote gemeenten met stekelhaar’ en ‘radiatorhoeren’: prostituees die zichzelf adverteren naast de verwarming.

Van der Burg maakte eerder de Tweetbundels (2015), 'ongewenste biografiën' van mensen die hij jaren op Twitter volgde en voor Olifantenpaadjes (2011) fotografeerde hij de paadjes waarmee mensen stoepen en wegen afsnijden.

BredaPhoto meemaken

De buitenexposities van BredaPhoto zijn gratis te bezoeken, maar voor de binnenlocaties en het verdiepingsprogramma kun je een passe-partout kopen: voor een dag, een weekend of voor de hele festivalperiode.Het volledige programma van BredaPhoto vind je hier een lijst van de deelnemende fotografen en een voorproefje van hun werken kun je hier bekijken.

Dagkaarten met korting

Met de kortingscode BP-DIGIFOTO bestel jij nu online je dagkaarten voor maar € 10,- (was € 17,50) De code geldt alleen als je online bestelt, dat doe je hier.

Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws en activiteiten rondom BredaPhoto festival check dan regelmatig onze website en meld je aan voor de nieuwsbrief om het belangrijkste nieuws zo in je mailbox te ontvangen. Aanmelden kan onderaan de pagina.

Lees ook:

 

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel