Boeksigneersessie met Anton Corbijn bij &Foam - 5 mei 2013

Redactie DIGIFO... 2868 2
Op 5 mei vindt bij &Foam de presentatie plaats van WAITS/CORBIJN '77 -'11, een boek van Anton Corbijn en Tom Waits, uitgegeven in gelimiteerde oplage. Anton Corbijn zal aanwezig zijn om exemplaren van het boek te signeren, dat op 8 mei wereldwijd wordt uitgebracht.

Persbericht:

Ter gelegenheid van deze exclusieve première zal er uniek materiaal worden gepresenteerd, dat een inkijkje geeft in het creatieve proces en de totstandkoming van het boek en de manier waarop deze samenwerking werd gerealiseerd.

Bij de presentatie worden foto's van Anton Corbijn getoond en zijn er voor de allereerste keer in het openbaar kunstwerken van Tom Waits te zien. Om 6 uur 's avonds gaan de deuren bij &Foam open. De toegang is gratis.

WAITS/CORBIJN '77-'11 is de kroniek van een artistieke samenwerking die meer dan 35 jaar geleden ontstond: in 1977 nam de jonge Anton Corbijn in Nederland zijn eerste zwart-witfoto's van Tom Waits. Corbijn zou wereldfaam verwerven met zijn iconische, raadselachtige portretten van muzikanten, kunstenaars en andere beroemdheden - van U2 en Miles Davis tot Robert De Niro en Clint Eastwood, en van Damien Hirst tot Gerhard Richter. Daarnaast ontwikkelde hij zich tot ontwerper, pionier op het gebied van videoclips en, meer recent, bekroond regisseur van speelfilms.

Tom Waits was in 1977 al wereldwijd bekend door zijn prachtige, tijdloze albums, met nummers over de donkere kanten van Los Angeles. In die albums toonde Waits zich schatplichtig aan schrijvers als John Fante en Jack Kerouac, maar niet minder aan de jazz, blues en popmuziek waarvan zijn leven al vanaf zijn jeugd doortrokken was geweest. Niet veel later kwam Kathleen Brennan in Waits' leven, wat zou leiden tot memorabele albums als Rain Dogs en Mule Variations. Verder speelde hij in films van regisseurs als Francis Ford Coppola en Jim Jarmusch, en ging hij het theater in onder de legendarische regisseur Robert Wilson.

Bij de presentatie zal muziek van Tom Waits worden uitgevoerd door Orkater / The Sadists. Dit trio, dat bestaat uit Erik van der Horst, Viktor Griffioen en Kaspar Schellingerhout, heeft al eerder songs van Tom Waits en Kathleen Brennan uitgevoerd: nummers die door Orkater waren bewerkt voor Richard III, een muziektheatervoorstelling op basis van het stuk van Shakespeare, in coproductie met de Amsterdamse Stadsschouwburg. De première was in september 2010 en de voorstellingen waren avond aan avond uitverkocht. Na The Sadists neemt Jaap Boots, VPRO-dj voor Radio 6, het podium over om de muziek voor de rest van de avond te verzorgen.

Waits Corbijn

Anton Corbijn signeersessie

  • Zondag 5 mei 2013 om 18.00 uur (tot 19.00 uur)
  • Vijzelstraat 78, Amsterdam
  • Muziek door Orkater / The Sadists, DJ Jaap Boots
  • Gratis entree, geen reserveringen (wie het eerst komt, die het eerst maalt)
  • Boeken te koop bij &Foam vanaf 5 mei om 18.00 uur
  • Meer informatie over het boek: www.waits-corbijn.com

&Foam

&Foam, de winkel annex projectruimte van Foam aan de Vijzelstraat, staat vanaf eind maart twee maanden lang volledig in het teken van het fotoboek.

Info: www.foam.org/andfoam

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie

afbeelding van ama kaag @simpc.nl

Vandaag zal ik er zijn, allereerst voor Anton . En daarna voor het boek Ter herinnering. ik geniet van de foto met paard en Waits ama

afbeelding van neirynck anni

ik zou heel graag het boek bestellen maar ik weet niet waar. Bij Standaard boekhandel is het niet verkrijgbaar; dan had ik het besteld bij bol.com. Na 5 weken wachten laten ze me weten dat het niet leverbaar is...
Kan je me een antwoord geven aub??? Mailadres : anni.jan@telenet.be