Sorrenti’s foto’s geven prille kalverliefde weer tussen hem en Kate Moss

Boeklancering en Q & A met Italiaanse fotograaf Mario Sorrenti

Redactie DIGIFO... 1020 0
Dit jaar is het precies vijfentwintig jaar geleden dat de Italiaanse fotograaf Sorrenti en model Kate Moss elkaar ontmoetten. Ter gelegenheid daarvan verschijnt deze herfst bij uitgeverij Phaidon de prachtige uitgave Kate met daarin vijftig niet eerder gepubliceerde foto's.

De Italiaanse fotograaf Mario Sorrenti viel begin jaren ’90 als een blok voor het toen zeer jonge, nog niet ontdekte model Kate Moss. Ze werd zijn muze en voor ruim twee jaar reisden en werkten ze samen. Sorrenti fotografeerde haar op intieme momenten zoals tijdens uitstapjes naar het strand of thuis in Londen. De foto’s die Sorrenti destijds van Moss maakte, werden in 1993 opgemerkt door Calvin Klein en als referentie gebruikt voor de legendarische parfumcampagne Obsession. Sorrenti’s foto’s geven de prille kalverliefde weer tussen twee personen, beiden aan het begin van hun carrière, maar inmiddels wereldberoemd.

 

Ter gelegenheid van de verschijning van het boek Kate komt Sorrenti op 18 september naar het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. Tijdens deze avond zal modejournalist Milou van Rossum Sorrenti interviewen over zijn werk en in het bijzonder over zijn foto’s van Kate Moss. Na afloop van het interview is er gelegenheid tot signeren. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot en met 21.30 uur.  

Wees verzekerd van een plek en bestel je tickets nu online. Wanneer je via deze link het boek Kate aanschaft, kun je de avond gratis bijwonen. Je ontvangt het boek op de avond bij aanvang van het evenement.

Over Mario Sorrenti (1971)
Mario Sorrenti is een Italiaanse fotograaf en regisseur. Zijn werk verscheen in gerenommeerde modetijdschriften als Vogue, i-D, W Magazine en Harper’s Bazaar. Zijn werk werd wereldwijd getoond in tentoonstellingen in onder andere MoMA, PS1, het Victoria & Albert Museum en de National Portrait Gallery in Londen. Hij fotografeerde voor alle grote merken waaronder Calvin Klein, Dior, Lancôme, Tom Ford en Saint Laurent.

Lees ook: Maak dit najaar kennis met fotograaf Cas Oorthuys

Lees ook: Fotografen toen & nu

Lees ook: Martin Schoeller: 'De hele dag omringd worden door beeldschone vrouwen, dat leek me wel wat'

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie