Beste beeldstabilisatie tot nu toe? introductie Olympus OM-D E-M1 Mark III

Christel de Wolff 2343

Olympus heeft met de OM-D E-M1 Mark III een professionele camera met verbluffende beeldkwaliteit, in een compacte en lichtgewicht body gelanceerd.

Het nieuwste OM-D-model is voorzien van 's werelds beste beeldstabilisatiesysteem met 7,5 sluitertijdstappen compensatie1, een nieuwe beeldprocessor (TruePic IX), zeer nauwkeurige en snelle AF-mogelijkheden en diverse unieke opnamefuncties.

Met zijn compacte en lichte ontwerp geeft de E-M1 Mark III een nieuwe definitie aan wendbaarheid zonder afbreuk te doen aan de hoge resolutiekwaliteit of de opnameprestaties. In combinatie met het uitgebreide assortiment van hoogwaardige M.Zuiko-lenzen wordt je geenszins beperkt in je creatieve mogelijkheden.
Olympus OM-D E-M1 MIII

Compact en licht op reis

Met tot wel de helft van het formaat en gewicht van andere verwisselbare lenssystemen is het grootste voordeel van Olympus de mobiliteit. De combinatie van het assortiment hoogwaardige objectieven en krachtige beeldstabilisatie biedt scherpe foto's en video's in een verscheidenheid aan scenario's. De nieuwe OM-D E-M1 Mark III maakt deze voordelen toegankelijker voor iedereen die niet kan of wil sjouwen met een zware uitrusting.

Hoewel de camera geschikt is voor alle vormen van fotografie, zijn de mogelijkheden ervan vooral nuttig voor onderweg. Op het gebied van natuur en wilde dieren, landschap, portretfotografie en video biedt het systeem enorme voordelen.

Supersnelle, zeer nauwkeurige autofocusmogelijkheden

De OM-D E-M1 Mark III is uitgerust met een 121-punts volledig cross-type on-chip fasedetectie AF-sensor voor het scherpstellen op verschillende delen van het scherm. Het biedt 75% verticale dekking en 80% horizontale dekking van het scherm voor een breed scherpstelgebied. In combinatie met een geavanceerd AF-algoritme kan deze functie continu scherpstellen op snel bewegende onderwerpen met een hoge mate van precisie.

Geavanceerde gezichtsprioriteit-AF/oogprioriteit-AF

Gezichtsprioriteit-AF/oogprioriteit-AF, dat automatisch de gezichten en ogen van mensen detecteert en daarop scherpstelt, is nu geavanceerder. De nieuwe beeldprocessor TruePic IX beschikt over hogere verwerkingsmogelijkheden en verbeterde AF-algoritmen om kleine gezichten en ogen beter te detecteren en een stabiele focus op een onderwerp te behouden, zelfs in situaties waar gezichtsdetectie in het verleden moeilijk was (zoals bijvoorbeeld scherpstellen op de zijkanten van gezichten). Het is nu ook mogelijk om de knoppen of aanraakbedieningen te gebruiken om gezichten te selecteren bij het fotograferen van stilstaande beelden of video's, en detectie kan aan of uit worden gezet met één druk op de knop.
Olympus OM-D E-M1 MIII

De nieuwe Starry Sky AF-functie

Starry Sky AF, nieuw voor de OM-D E-M1 Mark III, is een functie die de astrofotografiewereld zal revolutioneren. In het verleden vertrouwden fotografen traditioneel op handmatig scherpstellen. Er werd een nieuw algoritme ontwikkeld om zelfs op de kleinste sterren aan de nachtelijke hemel nauwkeurig te kunnen scherpstellen, waardoor ultra-nauwkeurige autofocus mogelijk is. Een van de twee modi in Starry Sky AF is de snelheidsprioriteitsmodus (standaardinstelling), die prioriteit geeft aan de focussnelheid en volledige AF-bewerkingen in een korte tijdsperiode. Dankzij de krachtige beeldstabilisatie maakt deze functie astrofotografie met een groothoeklens vanuit de hand mogelijk. De tweede modus, nauwkeurigheidsprioriteit, maakt gebruik van een fijn afgestemde focusscan en is doeltreffend voor het fotograferen van specifieke sterren met telelenzen.

Prijs en beschikbaarheid

De Olympus OM-D E-M1 Mark III is vanaf eind februari verkrijgbaar voor een vrijblijvende verkoopadviesprijs van €1.799,00 en in verschillende kitversies met de M.Zuiko Digital ED 12-40 F2.8 PRO-lens voor een adviesprijs van €2.499,00 of met de M.Zuiko Digital ED 12-100 F4.0 IS PRO-lens voor €2.899,00. De E-M1 Mark III is beschikbaar voor preorders met aantrekkelijke aanbieders via geselecteerde retailers en via de OLYMPUS online shop.

 

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel