Nieuwe iPhones aangekondigd

Apple kondigt iPhone XS, XS Max en XR aan

Christel de Wolff 672 0
Gisterenavond lanceerde Apple maar liefst drie nieuwe iPhone modellen. De iPhone XS, iPhone XS Max en een broertje met iets mindere specificaties maar daardoor wel een lagere prijs in de vorm van de iPhone XR.

Lees ook: Sony presenteert nieuwe Xperia XZ3, smartphone met 19 MP camera

Behalve nieuwe functies zoals gezichtherkenning die de ontgrendelknop overbodig maakt, werden de smartphones uitgerust met interessante snufjes voor fotografen zoals een verbeterd scherm en verbeterde camerafuncties waaronder een toevoeging van een extra camera.

 

De iPhone XS en iPhone XS Max

De nieuwe iPhone XS is de opvolger van de iPhone X en heeft dus verder niks met een matentabel te maken.  De telefoon is even groot als de X, 5.8 inch. De iPhone XS Max is groter namelijk 6.5 inch. Daarmee is de XS Max de grootste iPhone tot nu toe. Beide modellen zijn voorzien van een OLED-scherm, wat garant staat voor helderdere en contrastrijkere kleuren zodat je met gemak foto's en video in top-kwaliteit kunt bekijken.

De XS en XS Max hebben aan de achterzijde een dubbele camera van 12 megapixels. Hiermee kun je foto's maken met het prachtige bokeh-effect en in HDR. Dit is volledig controleerbaar, je kunt de creatieve effecten aanzetten of afzwakken naar gelang jouw voorkeur. De smartphones kunnen tot 30 frames per seconden filmen en nemen geluid op in stereo. De XS en XS Max zijn verkrijgbaar in goud, zilver en 'Spacegrey'.

De iPhone XS kost met 64GB €1159,-, met 256GB € 1329,- en met 512GB €1559,- De iPhone XS Max koop je met 64GB voor € 1259,-, met 256GB voor € 1429,- en met 512GB voor €1659,-

De iPhone XR

De iPhone XR beschikt over een voordeliger 6.1 inch OLED-scherm en heeft één camera aan de achterzijde. De camera heeft 12 megapixels op de sensor en een groothoek lens met diafragma tot f/1.8. Het diafragma en een nieuwe sensor zorgt voor optimale prestaties in weinig licht. De XR is verkrijgbaar in zwart, wit, rood, geel, roze en blauw.  Een XR met 64GB kost € 859,-, met 256GB € 919 euro en voor een XR met 512GB leg je € 1029,- neer.

De iPhone's XS en XS Max zijn verkrijgbaar vanaf 14 september, de XR laat iets langer op zich wachten, namelijk tot 19 oktober. Meer informatie www.apple.com

Lees ook: HTC U12 life, smartphone met dubbele camera voor bokeh

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel