Agenda: Expositie Hoogtepunten

Bryan Oosenbrug 310 0

Ontdek de fascinerende wereld van Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier, Xiaoxiao Xu en David Corio in deze boeiende exposities.

Expositie

Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier – Schilderen met een lens

Deze expositie van Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier onthult acht fotoseries waarin rust en ingetogenheid de leidraad vormen. Hierin schitteren onder andere 'De stille stad' en 'Contemplation'. Voor laatstgenoemde serie gebruikt Marie-Jeanne alledaagse objecten - bloemen, vruchten, soms een gestorven insect - om een bewonderenswaardige knipoog naar zeventiende-eeuwse Hollandse schilderkunst te creëren. Bij 'De stille stad' heeft ze architectonische elementen van gebouwen zelf gecomponeerd door slimme standpuntkeuzes en spel met lichtomstandigheden. Haar reeks 'At the Window' roept associaties op met Vermeers werk dankzij haar meesterlijke lichtbeheersing. Telkens weer blijken haar portretfotografie en 'The White Blouse' serie in staat de ziel van haar geportretteerden te vangen.

Datum nog tot en met 24 september  | Locatie Amstelveen | Info: nl.museumjan.nl

Expositie

Xiaoxiao Xu

De reis van de fotografe Xiaoxiao Xu langs de Chinese Muur heeft geresulteerd in twee opmerkelijke projecten: ‘Shooting the Tiger’ (2014) en ‘Watering my Horse by a Spring at the Foot of the Long Wall’ (2017-2018). De 25.000 kilometer lange roadtrip maakte deel uit van haar verkenning van het land van haar oorsprong. De empathie die Xu toonde voor de mensen die ze tegenkwam langs de muur, evenals de verhalen die ze over hen vertelt, werpen een fascinerend licht op de Chinese cultuur en samenleving. Dit perspectief komt voort uit de blik van iemand die zowel een zekere afstand als herkenning heeft ten opzichte van het onderwerp. Fotomuseum Den Haag presenteert met ‘Leven langs de Lange Muur’ Xu's eerste solotentoonstelling in een museumsetting.

Datum nog tot en met 22 oktober 2023  | Locatie Den Haag | Info fotomuseumdenhaag.nl

Expositie

David Corio – Framing the beat

Van hip-hop tot punkrock, en van krachtige concertfoto's tot intieme portretten, David heeft enkele van de meest invloedrijke en iconische muzikanten van de afgelopen vijfenveertig jaar vastgelegd. Public Enemy, Nina Simone, Bob Marley, B.B. King, Nick Cave, PJ Harvey, The Cure, Run DMC, Grace Jones... om er maar een paar te noemen! Zijn persoonlijke aantekeningen bij elke fotosessie bieden een briljant en diep inzicht in zijn onderwerpen en zijn ervaring met hen. In eerste instantie begon David als freelance fotograaf zijn carrière in de vroege dagen van de punkrockbeweging in Londen. In die begindagen ging hij naar optredens in de stad om foto's te maken, die hij dan snel moest ontwikkelen en afdrukken voor de volgende ochtend. Al snel trok zijn buitengewone talent en vaardigheid de aandacht van publicaties en media, wat uiteindelijk leidde tot opdrachten als fotograaf.

Datum nog tot en met 2 december 2023 | Locatie Amsterdam | Info elliott.gallery

 

Lees hier ook:

https://www.digifotopro.nl/fujifilm-gfx100-ii-is-de-nieuwe-standaard

https://www.digifotopro.nl/verleg-de-grenzen-met-fujifilm-s-nieuwe-tilt-shift-objectieven

afbeelding van Bryan Oosenbrug

BryanOosenbrug | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanBryan