The Sensual World

Achter de schermen bij fine art-naaktfotograaf Steve Richard

Redactie DIGIFOTO Pro 2503
Toen Steve Richard twintig jaar geleden in de Bahama’s woonde, kreeg hij het idee om fine art-naaktfoto’s te maken van modellen die stil liggen onder water. 15 jaar later had hij de mogelijkheid om dit te doen en hij maakte hier deze behind-the-scenes-video van.

Steve Richard heeft ruim zes jaar in de Bahama’s gewoond, waar hij veel foto’s maakte van vissen en koraal terwijl hij aan het zeilen was. En hoewel hij dit heel leuk en aardig vond bedacht hij al snel dat het wel eens heel mooi zou kunnen zijn om onderwaterfotografie te combineren met fine art-foto’s van mensen. Een paar jaar later zag hij vissen zwemmen terwijl hij nog op de boot stond en hij werd gegrepen door de trilling van het wateroppervlak en besloot hier wat mee te doen.

Helaas had dit idee logistiek gezien nogal wat voet in aarde, omdat het lastig was om een goed bad te vinden waar hij het water volledig kon controleren en hoog boven zijn modellen kon staan om de foto’s te maken. Nadat hij verplaatste naar een nieuwe studio kon Richard zijn droom eindelijk waar maken.

Lees ook: Kunstzinnige naaktfotografie van Steve Richard
Lees ook: De Low Key naaktfoto's van Spiller

Steve Richard

Steve Richard is een Canadese fine art-fotograaf die zijn foto’s zoveel mogelijk ‘in-camera’ maakt. Dit betekent dat hij regelmatig een paar uur in de weer is om één foto te maken. Omdat zijn modellen voor dit project een aanzienlijke tijd onder water doorbrachten gebeurde het dat Richard voor deze fotoserie af en toe meerdere dagen bezig was om één foto te maken.

Kijk voor meer informatie op de website van Steve Richard.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie