Aerial & Obscuro

Kunstzinnige naaktfotografie van Steve Richard

Redactie DIGIFOTO Pro 4508
Wat is het verschil tussen een gewone naaktfoto en een kunstzinnig naaktwerk? Volgens Steve Richard heeft het allemaal met het verhaal te maken. Richard probeert niet alleen een verhaal te verbeelden, maar probeert zijn foto's een subtiele metafoor mee te geven, waardoor elke kijker zijn eigen interpretatie aan het verhaal kan geven.

In zijn fotoserie Obscuro ging Richard opzoek naar donkere en surrealistische verhalen in een sensuele wereld. Om deze serie te maken, ontwikkelde Richard een speciaal bad waarin het licht perfect kon controleren om de foto's te maken die hij voor ogen had.

Voor zijn nieuwste project, Aerial, ging Richard aan de slag met luchtacrobaten die hun kunsten vertonen met opgehangen hoepels, trapezes en tissues (sierlijke doeken). Halverwege het project besloot Richard om een nieuwe weg in te slaan en niet alleen donkere foto's te maken, maar zijn modellen ook te laten poseren voor een grote diffuser.

Obscuro

Steve RichardSteve RichardSteve RichardSteve RichardSteve RichardSteve RichardSteve Richard

Aerial

Steve RichardSteve RichardSteve RichardSteve RichardSteve RichardSteve RichardSteve RichardSteve RichardSteve Richard

Lees ook: Is naaktfotografie kunst?

Steve Richard

Hoewel Richard in eerste instantie fotograaf is, heeft zijn werkwijze meer weg van die van een schilder of beeldhouwer. Voor Richard aan een shoot begint heeft hij de foto al in zijn hoofd. Over elke minuscule verandering aan het beeld wordt nauwlettend aandacht besteed om het beeld zoveel mogelijk in camera te maken. Voor zowel Richard als zijn modellen levert dit af en toe flink wat frustratie op, omdat het soms dagen duurt om één foto te maken.

Kijk voor meer informatie op de website van Steve Richard.
Alle foto's © Steve Richard, gepubliceerd met zijn toestemming.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie