Snel en veilig overal je foto’s opslaan

Aan de slag met Synology Moments

Peter Guldenpfennig 2502 0
Als professionele fotograaf weet je als geen ander hoe belangrijk de opslag voor je fotografie is. Echter, wat als je meerwaarde kunt halen uit jouw opslagoplossing en je het daadwerkelijk een hub voor jouw fotografie kunt maken? Dat is wat Synology doet met Moments.

Synology heeft altijd al een focus gehad op gebruiksvriendelijkheid. Dat laat men zien met het toegankelijke DiskStation Manager, het OS waarop elke Synology draait. Echter niet alleen de gebruiksvriendelijkheid, ook de veiligheid en snelheid moeten in orde zijn. Dat weet Synology en daar dragen zij dan ook zorg voor met makkelijke functionaliteiten als encryptie van bestanden, veilige verbindingen en backups van je bestanden.

Meer doen met fotografie

Een prettig idee om veilig, snel, altijd en overal bij je bestanden te kunnen, maar als fotograaf wil je het liefste meer uit je NAS halen. Ook daarin komt Synology je tegemoet met enkele handige packages die je vindt in DSM. Neem bijvoorbeeld Photo Station waarmee foto’s snel en mooi worden weergegeven. Ook kun je snel bij achterliggende informatie zoals de EXIF-data en foto’s en albums delen, ordenen en beoordelen.

Synology Moments

Photo Station (en de vergelijkbare packages Video Station en Music Station) bieden je globale toegang tot en informatie over multimediale bestanden. Daar houdt het echter niet mee op voor fotografen die meer verlangen van hun Synology NAS. Daarom heeft Synology Moments ontwikkeld, een geavanceerde fotografie-app die meer doet dan slechts je foto’s opslaan

Moments slaat je foto’s gecentraliseerd op op je NAS zodra je deze hebt gemaakt, maar heeft tegelijkertijd een deep learning-engine die alle visuele data op je foto herkent en deze vastlegt. Denk aan mensen, plaatsen en objecten in foto’s bijvoorbeeld. Hierna kun je foto’s op onderwerpen sorteren wat maakt dat je ook in hele grote collecties moeiteloos een foto kunt vinden.

Flexibele kwaliteit

Kwaliteit in fotografie is een groot goed en ook daar is met Moments aan gedacht, want elke type bestand wordt ondersteunt, waaronder ook RAW-bestanden. Je foto’s worden met de oorspronkelijke kwaliteit op je NAS opgeslagen, maar kan tegelijkertijd wel veilig gedeeld worden met derden zonder dat ongeautoriseerde personen zich toegang verschaffen tot je NAS.

Overal en altijd

Met Synology-NAS had je al overal en altijd toegang tot je bestanden, maar Moments maakt dat ook mogelijk voor je foto’s op mobiele devices met behoud van kwaliteit. Ook hiervoor wordt deep learning ingezet. Moments detecteert automatisch of de netwerkverbinding stabiel en sterk genoeg is. Als dit niet het geval is wordt op mobiele apparaten met behulp van neurale netwerken en hardwareversnelling elke miniatuur van de foto opnieuw gereconstrueerd. Zodoende heb je, ongeacht de netwerkverbinding, altijd optimaal toegang tot kwalitatief goede foto’s.

Moments op de Synology DS918+

De deep learning-technologie werkt op bijna elk nieuwer model NAS van Synology. Wij hebben de applicatie getest op de Synology DS918+, een schaalbare 4-bay NAS voorzien van een Quadcore- CPU van 1,5 GHz. Naast diverse beveiligings- en versleutelingsopties is het systeem uit te breiden met M.2 NVMe 2280-SSD’s zonder hiervoor een bay te reserveren. Bovendien kun je met de DX517 het systeem uitbreiden tot maar liefst 9 bays, wat je met de 12TB aan maximale storage per bay een extreme hoeveelheid ruimte oplevert.

Een NAS van Synology gecombineerd met Moments biedt je daarom niet alleen een handige en geavanceerde foto-applicatie, ook is het een toekomstvaste investering voor elke fotograaf en dat is natuurlijk altijd prettig.

Kijk wat Synology jou te bieden heeft op www.synology.com.

Meer lezen over opslag? Lees ook:

Meer weten over de oplossingen van Synology? Lees ook:

afbeelding van Peter Guldenpfennig

Peter Güldenpfennig | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Peter