Oneindig veel mogelijkheden

Sony introduceert de RX0 – compacte en indrukwekkende camera

Redactie DIGIFO... 1105 0
Sony heeft zojuist de RX0 geïntroduceerd. De RX0 is een kleine actioncam die uitzonderlijke beelden belooft te kunnen produceren en ongekende creatieve mogelijkheden biedt.

De Sony RX0 biedt namelijk de mogelijk om draadloos meerdere camera’s te verbinden, waardoor je in een handomdraai beelden kan maken met bijzonder hoge resolutie en makkelijk beelden kan produceren uit verschillende invalshoeken.

De camera is uitgerust met een gestapelde Exmor RS-CMOS-sensor met 15,3 megapixels, een BIONZ X-processor en een vast ZEISS-objectief met een brandpuntsafstand van 24mm en een maximaal diafragma van f/4.Sony RX0

Sony RX0 – Compact maar krachtig

De Sony RX10 is een compacte camera, met afmetingen van 59 x40,5x29x8 mm en een gewicht van slechts 110 gram, maar kan desondanks behoorlijk indrukwekkende beelden leveren. Zo kan de camera tot 16 foto’s per seconde maken, schieten in jpeg en RAW en kan de camera foto’s maken met een sluitertijd van 1/32000 seconde. Ook is de camera bestand tegen stof, schokken en kan deze tot 10 meter diep onder water gebruikt worden.

Prijs en beschikbaarheid

De Sony RX0 moet vanaf oktober in de schappen liggen. De camera krijgt een adviesprijs van ongeveer € 850,-.

Kijk voor meer informatie op de website van Sony.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie