RX0 Challenge

Sony lanceert videowedstrijd voor RX0

Mark IJsendoorn 445 0
Deelnemers moeten een creatieve video maken met de RX0 en maken kans op €5000 aan Sony apparatuur.

Sony is gestart met een Europese videowedstrijd voor professionele filmmakers en hobbyisten. De RX0 Video Challenge draait, zoals de naam al zegt, om Sony's RX0 compacte digitale camera. Deelnemers krijgen de nodige apparatuur te leen om deze camera zo creatief mogelijk in te zetten voor een video. Overtuig je Sony met het resultaat, dan kun je tot 5000 euro aan Sony apparatuur winnen, met de A7S II en een SELP28135G objectief als hoofdprijs.

Wedstrijd

Filmmakers kunnen zich aanmelden op de website van Sony door hun creatieve idee te pitchen. Na goedkeuring door Sony krijgt iedere deelnemer de nodige apparatuur te leen om de video te maken. Het eindproduct wordt gepubliceerd op YouTube en de community-website van Sony. Naast de RX0 Challenge doen deelnemers automatisch mee aan de maandelijkse community-wedstrijd, waarmee je je eigen RX0 kunt winnen.

RX0

De RX0 is een ultracompacte digitale camera, die shock- en waterproof is. Daardoor werkt hij ideaal als actiecamera. De RX0 beschikt over een gestapelde Exmor RS CMOS-beeldsensor met 15,3 megapixels. Tevens is hij uitgerust met een BIONZ X-processor en een vaste ZEISS Tessar T-groothoeklens van 24 mm F4.

afbeelding van Mark IJsendoorn

Mark IJsendoorn | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark