Userreview: Garmin Virb 360

Userreview: Garmin Virb 360

Redactie DIGIFO... 610 0
Lezer Cuno de Bruin ging met de veelzijdige Garmin Virb 360 op pad om te kijken hoe goed deze actioncam precies is.

Zodra je de camera uit de doos haalt voelt hij goed aan. Hij is stevig gebouwd en bij het aanzetten is de camera eigenlijk al prima te bedienen zonder naar een handleiding te moeten kijken. Na verbinding gemaakt te hebben met de wifi van de Virb vroeg de app op de iPhone gelijk om een update, dit ging supersnel en zonder hapering. Dit is bij GoPro bijvoorbeeld wel eens anders. Na de update was hij ready to play en makkelijk te bedienen via de iPhone. Bij de camera worden een mini tripod, een oplaadkabel en 2 mounts geleverd om hem ermee te bevestigen. 

Ik heb de camera meegenomen naar de indoorkartbaan de Fabrique in Utrecht. Hiermee heb ik bij een aantal heats met de camera aan mijn kart gereden. Gaaf, want je kan werkelijk alles zien wat je doet!

Ergonomie

De ergonomie van de camera is super in orde, aan beide kanten zit een lens en hij heeft 4 knoppen, 3 aan de bovenkant en 1 aan de zijkant van de camera, de zijkant is de opnameknop en de 3 knoppen aan de bovenkant hebben meerdere functies. De settings van de camera kun je daarmee veranderen maar ook kun je er bijvoorbeeld mee naar de fotofunctie switchen. Dit was overigens wel heel eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Aan de andere zijkant van de camera zit een waterdicht deurtje waar de micro sd-sleuf en de 2 aansluitingen voor een micro hdmi- en oplaadkabel verstopt zitten. De camera is wel wat aan de zware kant voor op de helm. Aanrader is om hem op de kart zelf te monteren.

Gebruiksgemak

Waar ik bij deze camera verwacht had lang bezig te zijn met het uitzoeken hoe het werkt, was hij uiteindelijk binnen een paar minuten helemaal klaar voor gebruik. Van het openen van de doos tot het opnemen zelf ging het allemaal heel erg soepel. De app van Garmin is ook makkelijk te gebruiken en doet eigenlijk alles wat je nodig hebt. Grappig is ook dat een aantal AR-filters en functies op de camera zitten. Bij het overzetten van een video naar bijvoorbeeld naar je telefoon kan je ook filters kiezen die je mee exporteert. Bijvoorbeeld een filter die de snelheid weergeeft en nog mooier; een accelerometer die g-krachten meet. Erg grappig en een leuke gimmick.

Beeldkwaliteit

De beeldkwaliteit is prima, zeker in de buitenlucht bij goede lichtomstandigheden. Bij wat schemering is er wel wat ruis te zien, bijvoorbeeld toen ik op de indoorkartbaan reed. Voor veel andere kartbanen en andere outdooractiviteiten is de beeldkwaliteit overigens echt top. 

De stabilisatie van de camera is erg goed, je kan in de app van de camera ook nog extra stabilisatie toevoegen voor je opnamen. Dit werkt super goed en is erg effectief, het neemt iets kwaliteit af van je beeld maar dat is niet heel storend. 

De Garmin Virb 360 is een zeer solide en goed gebouwde camera. Hij is ontzettend gebruiksvriendelijk en makkelijk in te stellen, de knoppen zijn simpel te begrijpen en eigenlijk spreekt alles voor zich zodra je met de camera aan het werk gaat. De app is een goede toevoeging aan de camera door onder andere de leuke filters voor snelheid en g-krachten. Dit is echt super om actie vast te leggen. 

Conclusie

De camera is bij schemering iets gevoelig voor ruis maar zal bij outdooractiviteiten overdag super presteren. Je merkt dat er veel aandacht is besteed aan de stabilisatie van de camera. Mooi ook dat je nog extra stabilisatie toe kunt voegen in de app bij het exporteren van je opnames. Deze Garmin is een goede toevoeging. Voor mij is deze camera ideaal, want zo kan ik mijn wedstrijden gemakkelijk analyseren en mijn kart  van alle kanten zien. Deze Garmin is een serieuze uitdager van de GoPro!

Wie is lezer Cuno de Bruin?

Cuno is in 2011 begonnen met fotografie en heeft gestudeerd aan de Foto Academie in Amsterdam. Hij is nu vooral bezig met reisfotografie en met commerciële fashion-opdrachten. Hij gebruikt verschillende (action)camera’s, waaronder een Canon EOS 6D, een GoPro Hero 6. Ook heeft hij een drone, de DJI Spark.

Info: cunodebruin.com

Specificaties

Prijs: € 799,99

Sensor: CMOS
Beeldhoek: 201,8 °
Foto: 15 megapixel
Video: 5K, Ultra HD (4K), Full HD (1080p)
Afmetingen: D 593mm x B 390mm x H 698mm
Gewicht: 160 gram
Accu: 1250 mAh

Info: Garmin

Beoordeling

Beeldkwaliteit: 8
Bediening: 9
Snelheid: 8
Behuizing: 8
Prijs / Kwaliteit: 8

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie