Goedkope macro optie

7Artisans 60mm f/2.8 officieel aangekondigd

Siem van Woerkom 405 0
7Artisans, bekend van hun lijn goedkope aziatische objectieven heeft een nieuw model aan hun assortiment toegevoegd.

7Artisans macro lens

Een nieuw lid in de 7Artisans familie die ondertussen al bestaat uit de; 7artisans 12mm F2.8, 7artisans 35mm F1.2, 7artisans 35mm F2, 7artisans 50mm F1.1 (Leica), 7artisans 55mm F1.4, 7artisans 7.5mm F2.8 Fisheye en de 7artisans 25mm F1.8. Een redelijk aanbod, die eigenlijk alleen nog wat telelenzen en telezoom's mist, wat logisch is omdat deze types vaak behoorlijk wat kosten. Een macro lens kon natuurlijk niet uitblijven en is nu beschikbaar voor een Sony E, Canon EF-M, Fuji X en MFT mount.

Een perfecte camera om deze lens op te proberen? Wat dacht je van de Fujifilm X-T30.

Macro doeleinden

7Artisans geeft aan dat de lens perfect is om mee de natuur in te nemen en ideaal is voor foto's van insecten en planten. De usual suspects zijn allen aanwezig; coatings om ghosting en flaring tegen te gaan, een aluminium behuizing, handmatige scherpstelling en een flinterdun scherptevlak. 

De lens is binnen nu en een maand te bestellen en de adviesprijs ligt rond de 180 euro. Een perfecte lens voor een ieder die zich zou willen verdiepen in macrofotografie maar daar niet zijn volledige vakantiegeld op wil maken. 

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem