5 originele tips voor je vakantiefoto's

Redactie DIGIFO... 1902 0
De zomer is nu toch écht voorbij, maar gelukkig hebben we de foto's nog. Van die gezellige BBQ op de camping, de adembenemende zonsondergang op het strand en de overwinningsfoto bij het bereiken van de bergtop. Met een digitale camera schiet je zo honderden foto's van alle mooie momenten, maar als je thuis komt blijven ze toch vaak in een mapje op de computer staan. En dat is stiekem natuurlijk hartstikke zonde. Wij geven je daarom 5 originele tips voor wat je met je vakantiefoto's kunt doen.

Advertorial

1. Stel online een fotoboek samen (én stel hem tentoon)

Misschien op het eerste gezicht niet de origineelste tip, maar je kunt zó ontzettend veel met een online fotoboek dat we deze tip toch wilden noemen. Heb je er bijvoorbeeld al eens aan gedacht om toegangskaartjes, briefgeld en je boardingpass in te scannen om ze zo als foto te kunnen invoegen in fotoboek? Zo krijg je toch een beetje dat ouderwetse gevoel van een inplakfotoboek, maar dan digitaal.

Daarnaast zijn er een heleboel manieren om je fotoboek op te bergen zonder dat tussen de andere boeken verdwijnt. Zo geeft het een heel leuk effect als je je fotoboeken staand presenteert met de kaft naar voren: in de boekenkast, of bijvoorbeeld in een mooi rek. Zo valt je fotoboek veel meer op en zal iedereen je meteen vragen of ze het album mogen bekijken!

NSMBL - Pinterest
Foto's via NSMBL & Pinterest

2. Maak een telefoonhoesje met je favoriete foto

Wist je dat je ook foto's kunt laten afdrukken op telefoonhoesje? Een super toffe manier om je favoriete vakantiefoto te vereeuwigen én om nog vaak herinnerd te worden aan dat moment (want hoe vaak pak je op een dag wel niet je telefoon?). Een telefoonhoesje met foto is ook leuk als aandenken na een groepsreis, bijvoorbeeld na een lustrumreis of een vakantie met je voetbalteam. Handige bijkomstigheid: je kunt jouw telefoon voortaan makkelijk herkennen aan je unieke hoesje!

3. Mix & match collage aan de wand met canvasfoto's

Ook voor deze tip geldt: een beetje out of the box denken. Een canvasfoto aan de wand is natuurlijk niet zo heel bijzonder, maar je kan best een beetje spelen met verschillende formaten, vormen en kleuren. Zo krijg je hele leuke effecten. Kies bijvoorbeeld één centrale vierkante foto met daaromheen vier staande foto's, of kies één themakleur -bijvoorbeeld blauw en druk verschillende foto's af waarin blauw (in verschillende tinten) de hoofdkleur is.

Super stylish en alles behalve standaard! En het hoeft ook helemaal niet duur te zijn om meerdere foto's op canvas te laten afdrukken: zo kun je met een Albelli kortingscode bijna altijd wel extra korting krijgen op je bestelling.

Pinterest
Foto's via Pinterest

4. Ontwerp je eigen fotokalender

Een andere leuke manier om je mooiste foto's te laten zien, is om er een fotokalender van te maken. Voor iedere maand op de kalender kun je dan één foto kiezen. Een leuk idee is om de maand waarin de foto is gemaakt overeen te laten komen met de maand in de kalender. Dus voor juli 2016 kies je de leukste foto van de zomervakantie 2015, en voor december 2016 kies je die stoere wintersportfoto van het jaar daarvoor. Zo gaan je herinneringen mee met de jaargetijden.

5. Een foto afdrukken op hout

Een foto afdrukken op hout? Yes, dat kan tegenwoordig ook! Een hele originele én duurzame manier om je vakantiefoto te laten afdrukken. En als je nou hele creatieve klusser bent, zijn er natuurlijk nog veel meer mogelijkheden dan de foto op te hangen aan de muur. Je kunt foto op hout bijvoorbeeld gebruiken als tafelblad, of als deksel van een houten kist. Of maak er haakjes in en je hebt gelijk een handig en mooi sleutel ophangsysteem.

We hopen dat je met deze tips wat inspiratie hebt opgedaan om iets leuks te doen met je vakantiefoto's. Er zijn natuurlijk nog heel veel meer manieren om van je foto's een blijvende herinnering te maken. Wie weet komen we volgend jaar wel weer met nieuwe tips!

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie