Zo orden je je foto's met Lightroom

Mark IJsendoorn 993 0
Een gemiddelde fotograaf maakt honderden foto's per maand. Een goede ordening is dus cruciaal voor je workflow. Met de tips in deze video houd je in Lightroom je werk geordend en overzichtelijk.

In deze video legt fotograaf Nigel Danson uit hoe hij zijn workflow in Lightroom verbetert door zijn foto's goed te ordenen. Daarbij geeft hij een flink aantal steengoede tips.

Ordelijk werken in Lightroom

Iedereen die maandelijks een flink aantal foto's produceert heeft natuurlijk al zijn eigen manier om foto's te ordenen en selecteren. De waardevolste tips van Danson hebben te maken met zijn werkwijze in Lightroom. Zo maakt hij bij het importeren van foto's op een slimme manier tags aan, zodat hij die foto's makkelijk kan terugvinden. Later hoeft hij er slechts een paar keywords toe kan voegen per individuele foto. Nog een goede tip: gebruik geo-tags. Wanneer je de beste foto's uit een shoot hebt geselecteerd, kun je via de navigator zeer precieze geo-tags aan de foto verbinden zodat je altijd kunt terugvinden waar je hem gemaakt hebt. Overdreven? Helemaal niet, want zo wordt je portfolio van beste shots ook meteen een database van ideale fotolocaties.

Bekijk de video voor nog meer administratieve tips van Danson:

afbeelding van Mark IJsendoorn

Mark IJsendoorn | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark