Zo maak je een mooie fotocollage

Zo maak je een mooie fotocollage

Redactie DIGIFO... 690 0
Als fotograaf stop je veel creativiteit in het maken van je beelden. Maar denk je wel eens na over creatieve manieren om je foto’s af te drukken en tentoon te stellen?

Het beeld staat bij iedere fotograaf op de eerste plaats, maar vaak denk je in creatief opzicht niet verder dan het digitale plaatje dat op je computerscherm verschijnt. Als je je foto’s graag afdrukt om ze op te hangen in huis of op een openbare plek, kan dit een vergissing zijn. Je kunt namelijk behoorlijk creatief zijn in de manier waarop je je foto’s afdrukt. Kijk bijvoorbeeld eens bij Pixum, zij hebben namelijk flink wat opties waar je mee kunt experimenteren.

Materiaal

Vaak kies je voor een materiaal waarop je foto het beste tot zijn recht komt, of iets dat binnen je budget past. Zo kun je kiezen voor bijvoorbeeld forex, aluminium of acrylglas. Maar als je voor een creatievere look wilt gaan kun je je foto laten afdrukken op canvas of zelfs op hout.

Collage

De ultieme manier om creatief te zijn met je afdrukken is door een collage te maken. Dan hoef je heus niet alleen te denken aan de overvolle verzameling vakantiekiekjes die je wel eens bij mensen aan de muur ziet hangen. Je kunt bijvoorbeeld een reeks portretten bij elkaar voegen op een tableau, of drie bij elkaar passende panoramafoto’s  op één afdruk zetten. De editor van Pixum geeft je behoorlijk veel vrijheid om een collage samen te stellen, en met het flinke aantal afdrukformaten zijn de mogelijkheden eindeloos.

Korting

Wil je zelf experimenteren met de afdrukken van Pixum? Als Digifoto-lezer krijg je nu €5 korting op alle wanddecoratie vanaf €15 (excl. Verzendkosten). Vul bij aankoop de kortingscode DIGIFOTO-COLLAGE in om je korting te claimen. De actie is geldig t/m 31-03-2018.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie