hulp bij de weekopdracht

Zo geef je kleur aan schaduwen zonder nabewerking

Christel de Wolff 1386 0
Heb je onze weekopdracht al gezien? Deze week vragen we je om je mooiste foto's in te sturen waarin schaduwen centraal staan. Vind je schaduw mooi, maar zou je er wat creatiever mee om willen gaan, bijvoorbeeld door er kleur in te brengen? Bekijk dan deze vier technieken.

Fotograaf Jay P. Morgan van The Slanted Lens laat in deze video zien hoe je het in de studio meer kleur kunt toevoegen aan je schaduwen. Je bewerkt je de kleuren in je foto dan eigenlijk al zonder dat er nabewerkingsprogramma's zoals Photoshop of Lightroom aan te pas komen. 

4 methoden

Morgan laat zien hoe je met kleurenfilters verschillende effecten kunt bereiken met vier verschillende opstellingen. Bij de eerste twee maakt hij gebruik van een enkele lichtbron en een reflecterend oppervlak waarop hij het filter bevestigt. Voor de twee andere opstellingen heb je wat meer apparatuur nodig. Hij gebruikt daarbij stroboscooplicht en een softbox.

Morgan gebruikt deze technieken voor portretfoto’s, maar je kunt  ze bij nog veel meer soorten foto’s toepassen.

lees meer: Creeër realistische schaduwen in Photoshop

Weekopdracht

Geïnspireerd geraakt? We zien je foto's graag tegemoed in onze lezersgallery. Om mee te doen aan onze weekopdracht kun je nog tot en met vrijdag beelden insturen.Voeg het woord 'Schaduw' aan je titel toe, anders kunnen we je foto niet meenemen in de selectie. 

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel