Zilveren Camera expositie te zien in Limburgs Museum

Christel de Wolff 1434
Vanaf 26 juni zijn de beste nieuwsfoto’s van Nederland te zien in Venlo. De tentoonstelling van de Zilveren Camera 2019 zal dan te zien zijn in het Limburgs Museum tot en met 6 september 2020.

Zilveren Camera expositie

In de expositie van de belangrijkste journalistieke fotowedstrijd van Nederland zullen ruim 200 foto’s te zien zijn. Het zijn de winnaars van negen verschillende categorieën in de fotowedstrijd, maar ook van de NSP Zilveren Camera Sportfoto van het Jaar, Prijs voor Storytelling, Paul Peters Fotoprijs, Zilveren Camera Publieksprijs en de Canon Zilveren Camera - sinds 1949 de belangrijkste prijs voor fotojournalisten van Nederland. Dit jaar heeft Eddy van Wessel deze prestigieuze vakprijs binnengesleept met zijn fotoserie Het Laatste Bolwerk over de val van de laatste nederzetting van Islamitische Staat, Baghuz.

Bekijk hier alle winnaars van de Zilveren Camera wedstrijden

Kijkwijzer en fotowedstrijd voor kinderen (t/m 12 jaar)

In de tentoonstelling zijn ook kijkvragen te ontdekken, die je dieper in bepaalde nieuwsfoto's laten duiken. Heb je, na het zien van de foto’s, zelf ook ideeën voor een mooie foto? Doe dan mee met de fotowedstrijd Nieuws in jouw buurt! Ga net als de beroepsfotografen in de expositie zelf met je camera op zoek naar gebeurtenissen of nieuwtjes - van groot tot klein - in jouw stad, dorp, wijk of achtertuin. Wat zou jij graag willen laten zien aan de wereld en waarom? Bij de kijkvragen in de tentoonstelling staan ook fotografietips vermeld waar je je voordeel mee kunt doen.

Expositie Zilveren Camera in Limburgs Museum

De Zilveren Camera expositie is te zien vanaf 26 juni tot en met 2 september 2020. Door coronamaatregelen is het alleen mogelijk om een entreebewijs te kopen met een tijdsslot. Kijk voor meer informatie over de expositie en de genomen maatregelen op de website van het Limburgs Museum.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel