ZEISS kondigt het Loxia 2.4/25 groothoekobjectief aan

Mark IJsendoorn 486 0
Voor fotografen die waarde hechten aan lichte en compacte apparatuur komt ZEISS met een gloednieuwe telg in de Loxia familie: de Zeiss Loxia 2.4/25.

De nieuwe ZEISS Loxia 2.4/25 is een groothoeklens die is ontworpen voor mirrorless full-frame camera's met een Sony E-mount. Het is een aanvulling op de reeds bestaande Loxia objectiefen, de ZEISS Loxia 2.8/21, 2/35, 2/50 en 2.4/85. Ondanks het kleine formaat zal het nieuwe objectief weinig inleveren op kwaliteit, met een hoge resolutie over het hele beeldveld en minimale vertekening. Het objectief is flexibel inzetbaar en bovenal ideaal voor straat- architectuur- en landschapsfotografen die graag licht op pad gaan.

ZEISS Loxia 2.4/25 voor Sony A7 en A9

De ZEISS Loxia 2.4/25 is speciaal ontworpen voor de digitale beeldsensor van de Sony A7 en A9 series. Zo is het objectief perfect afgesteld op deze camera's en kan hij optimale beeldkwaliteit leveren. Het objectief heeft een minimale scherpstelafstand van slechts 0,25 meter en een handmatige scherpstellingring met een zeer ruime scherpstelslag van 90 graden. Hierdoor is het mogelijk om met zeer hoge precisie de afstand in te stellen, iets wat ook filmers zeer zullen waarderen. Het grote diafragma van f/2.4 in combinatie met het hoogwaardig optische ontwerp zorgt voor een zeer aantrekkelijk bokeh op kortere afstanden.

De ZEISS Loxia 2.4/25 zal vanaf half maart beschikbaar zijn bij de ZEISS Dealers in de Benelux. De adviesverkoopprijs bedraagt € 1.320,00 (inclusief BTW) inclusief de metalen zonnekap. De ZEISS Loxia objectieven zijn verkrijgbaar via de erkende ZEISS dealers in de Benelux.

Zeiss Loxia 2.4 25 Product Sample

Zeiss Loxia 2.4 25 Product Sample

Zeiss Loxia 2.4 25 van bovenZeiss Loxia 2.4 25 Product Sample

afbeelding van Mark IJsendoorn

Mark IJsendoorn | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark