Downloaden maar!

Sony kondigt grote firmware update aan voor Sony a9

Siem van Woerkom 560 0
Zo wordt het na de update onder andere mogelijk om gebruik te maken van de Real-Time Eye AF voor dieren.

Nieuwe functies en verbeteringen

Sony heeft een nieuwe firmware-update uitgebracht voor zijn α9 full-frame mirrorless camera (model ILCE-9), met belangrijke functies zoals Real-Time Eye AF voor dieren, meer opties voor intervalopnamen en compatibiliteit met de RMT-P1BT.

Met de update van versie 6.00 kan de AI-aangedreven Real-Time Eye AF-technologie van Sony nu zowel dieren als menselijke onderwerpen detecteren, met een optie om de AF-modus voor dieren of mensenoog te selecteren, afhankelijk van de opnamesituatie. Time-lapse-video's kunnen ook worden gemaakt met behulp van de functie Intervalopname.

Een stapje vooruit

Naast de nieuwe functionaliteit verbetert de update de algehele stabiliteit van de camera en maakt deze de camera gebruiksvriendelijker. Het is nu bijvoorbeeld ook mogelijk om de Focus Frame Color te selecteren, zodat gebruikers kunnen kiezen tussen rood, grijs of standaard groen.

Ten slotte maakt de upgrade bediening mogelijk met de draadloze afstandsbediening RMT-P1BT die een oplossing biedt voor fotograferen op afstand.

De firmware-upgrade van versie 6.00 kan gratis worden gedownload op de ondersteuningssite van Sony, maar hieronder zijn de directe links te vinden.

Ver. 6.00 download voor Windows. Ver.6.00 download voor Mac.

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem