Winnaars Nikon Photo Contest 2018-2019 bekend

Christel de Wolff 770 0
Nikon kondigt de winnaars van de Nikon Photo Contest aan. Bekijk de prachtige beelden hier.

De Nikon Photo Contest viert dit jaar zijn 50e verjaardag, de  eerste editie van de fotowedstrijd werd namelijk in 1969 gehouden. Het aantal aanmeldingen was dit jaar goed voor een recordaantal van 97369 foto's van 33.000 deenemers uit 170 landen. Fotografen konden kiezen uit drie categorieën; Open, Next Generation en Short Film.

Een jurypanel onder leiding van artdirector Neville Brody was verantwoordelijk voor de moeilijke taak: het kiezen van de winnaars. De wereldberoemde director blikt terug: 'Bij deze wedstrijd spelen veel vragen een rol, zoals de rol van fotografie in de toekomst. Fotografie verandert onze levens. Het is overal  om ons heen en onze wereld wordt tegenwoordig meer in beelden dan in woorden uitgedrukt. Fotografie is een internationale taal die de maatschappij beïnvloedt en steeds belangrijker wordt.'

De winnaars van de Nikon Photo Contest in elke categorie werden geselecteerd op basis van verschilende criteria, waaronder de geschiktheid binnen het thema van de categorie, de kracht van de boodschap en de mate van creativiteit.

Winnaar Open Award (single image)

In de categorie open wint Jason Parnell – Brookes uit het Verenigd Koninkrijk met de foto getiteld Alma and Alzheimer's.

Winnaar Open Award (serie)

Thaib Chaidar wint de Gold Prize in de categorie Open met de fotoserie Hope.

Winnaar Next Generation

Sara De Antonio Feu uit Spanje wist de jury te overtuigen met haar foto Ayimpoka.

Winnaar categorie Next Generation (serie)

In de categorie Next Generation van de Nikon Photo Contest wint Tu Jinghan uit China. Haar fotoserie heet Fanghua, wat 'momenten uit onze jeugd' betekent.

Winnaar Categorie Short Film

In de categorie Short Film wint Sara Crochet uit de Verenigde Staten met haar video Exulansis

Uitreiking Nikon Photo Contest in Tokio

De aankondiging van de winnaar van de Grand Prize zal tijdens de officiële prijsuitreiking in Tokio op 23 augustus plaatsvinden. Bekijk alle winnende foto's en video's op de speciale website van Nikon Photo Contest.

 

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel