Bijzondere natuurshots

Winnaars fotowedstrijd National Geographic Australië

Siem van Woerkom 411 0
Bijzonder mooie wildlife beelden uit 'The land down under'. De jaarlijkse National Geographic fotowedstrijd leverde weer pareltjes op.

Prachtbeelden van 'Down under'

Een gestrande vinvis die wordt omcirkeld door haaien en oostelijke grijze kangaroes in een sneeuwstorm behoren tot de meest opvallende beelden in de Awards Australian Geographic Nature Photographer of the Year 2019.

De Australian Geographic Nature Photographer of the Year 2019 word in het Powerhouse Museum en het South Australian Museum in Sydney ge-exposeerd tot en met 20 oktober 2019.

Foto hierboven: 'Life in the Esky', Charles Davis

De oostelijke grijze kangoeroe, Macropus giganteus, in het nationale park van Kosciuszko, NSW. 'Ik had de hele winter op stormen gejaagd om kangoeroes in de sneeuw te filmen; vooral deze storm zag er op papier heel 'goed' uit. De sneeuw begon te vallen als grote sneeuwballen en de kangaroes konden niets anders doen dan stilstaan en verzwolgen worden door de sneeuwstorm. De sneeuw slingerde vanuit alle richtingen om hen heen en binnen 10 minuten was de wereld wit, wat dit spectaculaire shot opleverde. '

Check voor alle winnende beelden de website

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem