WhiteWall ontvangt twee TIPA Awards

Redactie DIGIFOTO Pro 1122

De deskundige internationale jury van de TIPA World Awards heeft het premium fotolab WhiteWall dit jaar tweemaal geëerd. In de categorie ‘Best Photo Lab’ blonk WhiteWall uit met de nieuwe WhiteWall configurator voor wandkunst en in de categorie ‘Best Frame Design’ wonnen de nieuwe frames van de WhiteWall Design Edition van Studio Besau-Marguerre de felbegeerde industrieprijs. Dit is de vijfde keer in de geschiedenis van het bedrijf dat WhiteWall wordt geëerd bij de TIPA World Awards. Na 2013, 2017, 2020 en 2021 - is het dit jaar een dubbele overwinning voor WhiteWall.

Ieder jaar stemmen de leden van de Technical Image Press Association (TIPA), die bestaat uit 25 internationale redacteuren van gerenommeerde fotomagazines en websites, op de beste foto- en imagingproducten van de afgelopen twaalf maanden. Daarmee zijn de TIPA World Awards de belangrijkste prijzen in de wereldwijde fotografie-industrie, die staan voor innovatie, toepassing van de nieuwste technologieën, design, ergonomie en gebruiksvriendelijkheid.

WhiteWall reageert op winst

"We zijn bijzonder trots op deze dubbele onderscheiding. De tweevoudige TIPA World Award 2023 is voor ons een bevestiging dat we de absoluut juiste beslissing hebben genomen door samen te werken met een extern ontwerpduo. Er is geen vergelijkbaar product in onze branche. De ontwikkeling van de WhiteWall configurator lag mij persoonlijk na aan het hart en ik ben blij voor het team dat hun werk naar behoren is erkend met deze prijs", zegt Alexander Nieswandt, oprichter en directeur van WhiteWall. 

De WhiteWall configurator voor wandkunst 

Wandkunst maken van je eigen foto’s is een uitdagend proces waarbij vanaf het begin verschillende factoren een belangrijke rol spelen. Het kiezen van het ideale formaat, het juiste montagemateriaal en de juiste lijst uit een groot aantal ontwerpopties kan soms ontmoedigend lijken. Aan het einde van het ontwerpproces is het belangrijkste hoe de foto er in de kamer of aan de muur uitziet. Juist daarom heeft WhiteWall de ‘Wall art configurator’ verbeterd en de gebruikersbegeleiding aanzienlijk geoptimaliseerd. Dit omvat een gebruiksvriendelijker ontwerpproces, een fotorealistische 3D-weergave van de werken, een nieuwe beeldoptimalisatietool en een eenvoudigere omschakeling tussen kamerweergave en 'vrije rotatie'. Realistische reflecties op de product- en kozijnoppervlakken maken ook een betere voorafgaande beoordeling en dus uiteindelijk de best mogelijke productkeuze mogelijk.
whitewall configurator wint TIPA World Award 2023

WhiteWall Design Edition van Studio Besau-Marguerre

De twee ontwerpers Eva Marguerre en Marcel Besau werkten voor het eerst samen met WhiteWall - en combineerden internationale designcompetentie met perfect vakmanschap made in Germany. Het resultaat was een nieuw, inspirerend design van fotolijsten. De ontwerpstudio in Hamburg heeft drie edities ontwikkeld met drie kleurenschema's in geel, paars en groen. Het resultaat: lijsten met vier verschillend gekleurde randen uit één kleurenfamilie met een buitengewoon kleurverloop. De Design Edition wordt geproduceerd bij WhiteWall's in-house lijstenmakerij in Frechen, waar het mogelijk is om jouw eigen foto's in lijsten in het formaat van jouw keuze te bestellen. De Design Edition is beschikbaar voor de lijst "Hamburg, 20mm" en in verschillende productconfiguraties - bijvoorbeeld als laminaatset achter acrylglas of als klassieke lijst met passe-partout. 
whitewall design edition studio besau-maguerre
"Zes TIPA World Awards winnen in tien jaar tijd is een uitstekende prestatie. Met de lancering van de Design Edition van Studio Besau-Marguerre hebben we ons productportfolio uitgebreid en bereiken we doelgroepen buiten onze branche. De nieuwe versie van de WhiteWall configurator heeft voor ons een dubbel voordeel, omdat zowel nieuwe als bestaande klanten kunnen profiteren van de vele nieuwe functies. Ik wil het  hele WhiteWall team nogmaals bedanken", voegt Thomas Alscheid, Managing Director van WhiteWall, toe. 

Over WhiteWall 

WhiteWall werd in 2007 opgericht door Alexander Nieswandt, en heeft zich in de loop van zijn 16 jaar expertise gevestigd als 's werelds toonaangevende fotolab in de markt voor fotoafwerking. WhiteWall bestaat uit een team van gepassioneerde experts, die state-of the-art technologieën combineren met traditionele ontwikkelmethoden. De bekroonde galeriekwaliteit van WhiteWall wordt bereikt door eersteklas steunmaterialen, hoogwaardige fotoafdrukken onder acrylglas en handgemaakte lijsten.

WhiteWall is aanwezig in meer dan 13 landen met 200 werknemers. Alle producten worden geproduceerd in het professionele laboratorium in Frechen (bij Keulen), dat meer dan 9.000 vierkante meter beslaat, en verzonden naar meer dan 50 landen. Met meer dan 20.000 klanten uit de professionele fotografiesector, vier eigen flagship stores in Düsseldorf, Hamburg, München en Berlijn en shop-in-shop systemen in geselecteerde LUMAS galeries over de hele wereld, behoort WhiteWall tot de mondiale spelers in de branche.

Door de samenwerking met Leica zijn WhiteWall producten en diensten ook verkrijgbaar in geselecteerde Leica Stores in Los Angeles, Rome, Beijing, München en Wetzlar, en er zijn nog meer locaties gepland. Zes TIPA World Awards, in 2023 als ‘Best Photo Lab Worldwide’, onderstrepen de kwaliteit van WhiteWall producten.

Info: whitewall.com

Lees ook: TIPA Awards 2023 - beste gear van dit moment bekendgemaakt

 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie