Werken voor niks? Gebruik deze tool

Werken voor niks? Gebruik deze tool

Nadja Geskus 1481
Hoe vaak gebeurt het jou dat je een opdracht aangeboden krijgt, maar dat diegene er wel bij vermeldt dat de opdracht op tfp basis is. Kortom, je werkt voor je portfolio en krijgt er helemaal niets voor! Leuk misschien als je net begint met fotografie, maar op een gegeven moment wil je toch wel wat betaald krijgen voor je werk. Dat vond Jessica Hische ook, ze bedacht een handige tool die je helpt met nee zeggen.

Hische´s tool

In het begin van hun carrière vragen fotografen zich vaak af of ze gratis moeten werken. Natuurlijk niet! Een loodgieter gaat ook niet het eerste jaar gratis aan de slag. Grafisch ontwerpster Jessica Hische creëerde een handig hulpmiddel om werk af te wijzen. Fotografen worden vaak gevraagd om gratis te werken. Deze tool stelt een brief op, op basis van de klant en het geboden budget. Ook kan de tool je helpen bij andere lastige situaties.

Brief

De tool creëert en brief die beleefd is, maar wel streng. De brief zegt meer dan alleen nee en heeft het doel om de ‘klant’ te informeren over het feit dat professionals betaald moeten worden voor hun werk. De tool biedt u de keuze uit vijf cliënten (reclamebureau’s, algemene client, zonder budget, liefdadigheid en vriend). En de tool heeft ook drie verschillende niveaus van budget: geen, zeer laag en goed. Uit elk van de combinaties komt een ander sjabloon met een voorgestelde antwoord voor de klant.

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja