Only New - 5 oktober t/m 5 november

Nieuw werk Jimmy Nelson in Rademakers Gallery

Redactie DIGIFOTO Pro 3426
Goed nieuws voor iedereen die geïnteresseerd is in prachtige foto's van inheemse volkeren: Jimmy Nelson komt terug. In het najaar van 2018 moet zijn nieuwe boek in de winkels liggen en de eerste foto's zijn vanaf morgen al te bezichtigen in de Rademakers Gallery in Amsterdam.

Vijf jaar na het uitkomen van zijn bestseller 'Before They Pass Away' komt Jimmy Nelson met een nieuw fotoboek. Sinds 2016 heeft Nelson al zeven nieuwe reizen gemaakt om inheemse stammen op afgelegen plekken te fotograferen en zo hun culturele uiterlijke verschijning te bewaren. Een aantal foto's van deze reizen is vanaf morgen al te zien in Amsterdam.Jimmy Nelson - Only New

Lees ook: De 7 belangrijkste lessen van Jimmy Nelson

Jimmy Nelson

Nelson werd vooral bekend door zijn project 'Before they Pass Away'. Voor dit project, waar hij in 2009 mee begon reisde hij drie jaar de wereld rond om ruim 35 inheemse stammen te fotograferen, voordat deze verdwijnen door globalisering en de tijd. Vorig jaar besloot Nelson wat terug te doen en richtte hij de Jimmy Nelson Foundation op, een stichting die het behoudt van culturen over de hele wereld moet ondersteunen.

Tijdens de presentatie van de Jimmy Nelson Foundation spraken wij met Nelson. Dit interview is te lezen in onze Travel Special.

Kijk voor meer informatie op de website van Rademakers Gallery.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie