Werk aan de Muur lanceert augmented reality app

Redactie DIGIFO... 1474 1
Online een canvasdoek, poster of schilderij bestellen is heel eenvoudig. Maar tijdens het bestelproces weet je nooit hoe het gekozen beeld er uiteindelijk uit zal zien op je eigen muur in jouw interieur. Met de mobiele applicatie van Werk aan de Muur weet je dat voortaan wel. Met je mobiel of tablet maak je een foto van je muur, waarna je in de app elk gewenst beeld virtueel op jouw muur kunt hangen.

Persbericht

In de webshop kan ieder beeld uit de database al geplaatst worden in één van de standaard voorbeeldkamers. Met de lancering van de Werk aan de Muur-app kun je geheel volgens de augmented reality-trend ieder gewenst beeld uit de database digitaal op je eigen muur plaatsen. Zo weet je precies hoe het qua afmeting en kleur past in jouw huis. Dat maakt het nog makkelijker om een keus te maken uit het enorme aanbod.

Werk aan de Muur

Werk aan de Muur is een online platform waarop zowel amateur als professionele beeldmakers hun werk kunnen aanbieden. Voor consumenten betekent dit een kans om een uniek beeld aan de muur te hebben dat ook nog betaalbaar is. In de database staan duizenden beelden in allerlei verschillende stijlen en genres; van popart, stillevens en culifotografie tot abstracte kunst, kinderkamerkunst en portretten.

Startup

Werk aan de Muur is in 2012 opgericht door Jasper van der Meij die zelf ook fotograaf is. Hij zocht een manier om zijn werk aan te bieden en tegelijkertijd ook andere creatieven een platform te geven. Vanuit dat idee werd Werk aan de Muur geboren. Deze jonge onderneming timmert hard aan de weg; in 2013 wonnen ze al de TNW Startup Award voor beste e-commerce én de Thuiswinkel Award voor beste startende webwinkel.

De Werk aan de Muur-app is nu gratis beschikbaar voor iPhone en Ipad. Later zal ook een Android-app volgen.

Julian werk aan de muur
Een trotse hoofdredacteur toont hier zijn laatste meesterwerk. Met de app plaatsten we de cover gemakkelijk op een lege witte muur.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie

afbeelding van Vooropfotografie

En het werkt. Ik stond dus 31-05-2013 (afgelopen vrijdag) samen met Jasper in het AD regio Rotterdam. Ging ook over de verkoop van de beelden en gek genoeg worden er veel beelden van Rotterdam verkocht. Mag hierin een leuk aandeel in hebben in het aanleveren van die beelden.