Wat weten we over de camera’s van de nieuwe Samsung Galaxy S22?

Redactie DIGIFOTO Pro 1337
In februari worden de nieuwe modellen van Samsung uitgebracht. Ondertussen komen we al steeds meer te weten over de drie verschillende Galaxy S22 modellen. Wat kunnen we verwachten?

50 tot 108 megapixel hoofdcamera

Ook over de Samsung S22 camera is al een en ander bekend. De S22 en de S22 Plus krijgen een hoofdcamera met een resolutie van 10 megapixel. De S22 Ultra krijgt naar verluidt een hoofdcamera met een resolutie van wel 108 megapixel. Dit zorgt voor een betere beeldkwaliteit met meer details en contrast. De Ultra krijgt een nog wat betere selfiecamera met een resolutie van 40 megapixel, versus de selfiecamera met een resolutie van 10 megapixel bij de S22 en de S22 Plus.

De nieuwe modellen krijgen drie camera’s aan de achterkant. De reguliere camera lijkt van een 12-megapixel resolutie (bij de S-21 serie) naar een 50-megapixel resolutie te gaan. De S22 Ultra krijgt naar verluidt zelfs een hoofdcamera met een resolutie van wel 108 megapixel. Dit zorgt voor een betere beeldkwaliteit met meer details en contrast. De camera zorgt ervoor dat de vele pixels worden samengesmolten, waardoor foto’s een stuk scherper worden, ook bij slecht licht en in het donker.

Groothoeklens met optische beeldstabilisatie voor scherpere beelden

De tweede camera is een groothoeklens, waarmee een groter deel van de omgeving kan worden vastgelegd. De resolutie van deze lens blijft met 12 megapixel hetzelfde als bij de S21-serie, maar wordt uitgebreid met optische beeldstabilisatie voor scherpere beelden.

Zoomcamera met 3 × en 10 × optische zoom

De derde camera wordt waarschijnlijk een zoomcamera. Deze camera krijgt een 3x optische zoom en een resolutie van 12-megapixel, zodat de beeldkwaliteit optimaal blijft. De S22 Ultra krijgt misschien zelfs twee zoomcamera’s: één met 3x optische zoom en één met 10x optische zoom. Met deze smartphone kun je dus ook een situatie op afstand erg scherp vastleggen.

Ook hoge beeldkwaliteit bij weinig of slecht licht

Samsung gaat zijn eigen nieuwe ISOCELL beeldsensoren gebruiken om de beeldkwaliteit van foto’s te verhogen. De ISOCELL GN5 is een beeldsensor met 50-megapixel en een extra snelle autofocus. De ISOCELL HP1 heeft een resolutie van 200-megapixel en kan de kleinste details vastleggen.

Met deze beeldsensor kan ook bij slecht of weinig licht in 8K worden gefilmd. Een sterk pluspunt dus voor het maken van hoge kwaliteit video’s. Verwacht wordt dat de S22 en de S22 worden uitgerust met deze nieuwe beeldsensor.

Dual-pixel technologie voor scherpe foto’s onder alle lichtomstandigheden

Ook gaan er geruchten dat Samsungs eigen dual-pixel technologie bij de S22 modellen wordt toegepast. Deze technologie zorgt ervoor dat de beeldsensor meer lichtinformatie vastlegt en foto’s een stuk scherper worden, ook bij slecht licht slecht of in het donker.

De nieuwe Samsung telefoons zijn waarschijnlijk stevig geprijsd, € 900,- voor het instapmodel, € 1049,- voor de S22 Plus en € 1.300,- voor de S22 Ultra. Heb je al een sim only abonnement? Dan kun je deze toestellen los aanschaffen. Meestal kan je een abonnement afsluiten zodat je de telefoon maandelijks afbetaald en de hoge aanschafkosten dus spreidt.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie