Met de iPhone 14 Pro (Max) heb je een nóg betere camera in je broekzak!

Redactie DIGIFOTO Pro 739
Telefoons zijn allang niet meer alleen om mee te bellen, internetten en Whatsappen. We leggen er ook onze mooiste momenten mee vast. Daar is natuurlijk wel een goede camera voor nodig. En die vind je op de iPhone Pro en Pro Max van Apple. Benieuwd naar wat de camera’s van deze twee krachtpatsers allemaal voor je in petto hebben? Lees dan snel verder.

Pixel binning: scherpe foto’s bij weinig licht

De Pro en Pro Max hebben een 48-megapixel hoofdcamera. Daar maak je in nagenoeg alle lichtomstandigheden scherpe en gedetailleerde foto’s mee. Om ervoor te zorgen dat je ook met weinig licht mooie foto’s maakt, zijn de toestellen onder andere uitgerust met pixel binning.

Bij pixel binning worden meerdere pixels op de sensor gecombineerd tot één grote superpixel. Deze ene grote pixel vangt meer licht op dan de afzonderlijke kleine pixels, waardoor je foto’s er dus ook met weinig licht nog goed uit zien. Met de groothoeklens maak je daardoor ook scherpe foto’s tijdens slechte lichtomstandigheden. En doordat de lens 65 procent groter is, vangt hij ook meer licht op.

Selfie camera met autofocus en groter diafragma

Maak jij graag eindeloos selfies? Dan wordt je vast en zeker blij van de autofocus en het grotere diafragma in de selfiecamera. De autofocus zorgt ervoor dat de camera continu op je gezicht blijft scherpstellen, zelfs als je je de camera van je iPhone 14 per ongeluk beweegt tijdens het maken van je selfie. Hierdoor komen jij - en anderen - die misschien op de selfie staan - altijd scherp in beeld.

Dankzij het grotere diafragma krijgen je selfies meer diepte waardoor ze er mooier uitzien. Hij vangt tevens meer licht op, waardoor je ook in het donker mooie kiekjes van jezelf kunt schieten.

Scherpe foto’s met de LiDAR scanner

Een andere feature die bijdraagt aan scherpe foto’s in het donker is de LiDAR scanner. Deze heeft een sensor die de afstand tussen jou en het object dat je wilt fotograferen bepaalt. De camera stelt vervolgens nauwkeurig scherp en zorgt er zo voor dat je zowel met veel als met weinig licht scherpe plaatjes schiet.

Automatisch de beste instelling dankzij Artificial Intelligence

Verschillende gebeurtenissen die je fotografeert vragen nog wel eens om andere instellingen. Telkens handmatig de instellingen veranderen is dan erg onhandig. Fotografeer je bijvoorbeeld een sportwedstrijd of een bewegend dier? Of schiet je een foto in het donker? Doordat op de iPhone Pro en Pro Max kunstmatige intelligentie (AI) zit, past je camera zich automatisch aan de omstandigheden aan. Zo heb jij hier zelf geen omkijken meer naar.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie