Vermijden of niet

Wat te doen met platgetreden fotolocaties?

Remco Stunnenberg 229 0
Een van de neveneffecten van de enorme groei van het internet en het aanbod en de mogelijkheden van moderne camera-gear, is dat bepaalde, fotogenieke locaties, inmiddels vanuit ieder denkbaar standpunt zijn gefotografeerd. Impliceert dit dat ze niet meer de moeite waard zijn om te fotograferen?

In de bijgevoegde video neemt fotograaf Nigel Danson je mee naar dit soort locaties en vraagt zich hardop af of je dit soort locaties moet vermijden of niet. Een vraag die zich niet met één antwoord laat beantwoorden. Allereerst hangt dat sterk af van het type fotograaf dat je bent, aldus Nigel. 

Minder platgetreden paden

Zo kan hij zich goed voorstellen dat het voor een landschapsfotograaf wellicht leuker is om op zoek te gaan naar minder platgetreden paden. ‘Voor een bruidsfotograaf daarentegen kunnen die bekende locaties juist zeer interessant zijn. Bovendien zullen veel van hun klanten daar ook gewoon om vragen. Die willen niet zelden juist op dergelijke locaties gefotografeerd worden.’

Voldoende waarde

Bovendien, populair of niet, ook de "platgeschoten" locaties behouden voldoende waarde. Letterlijk en figuurlijk, aldus Nigel. Hoe denk jij hierover? Ga jij als fotograaf het liefst van de platgetreden paden af, of schuw je die niet?         
 

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco