Bird Photo Booth 2.0

Vogels van extreem dichtbij dankzij Bird Photo Booth

Christel de Wolff 6014 0

Kleine vogeltjes fotograferen? Daar zal je hele grote en lichtsterke tele-objectieven voor nodig hebbe, hoor ik je denken. Nee hoor! Deze Amerikaanse fotograaf verzon een superslim systeem om vogels te fotograferen.

Vogels fotograferen in de tuin

Natuurlijk ben je aangewezen op een aardige brandpuntsafstand en groot diafragma, wanneer je je in de wildernis begeeft en lang moet wachten op dat ene exotische vogeltje. Maar sommige fotografen hebben de luxe dat ze in de buurt van een vogel hotspot wonen, of ze maken deze zelf. De Duits-Amerikaanse fotograaf Ostdrossel maakte in haar tuin een plekje voor de vogels waarop ze steeds voedsel aanbood. Door middel van een daar gemonteerde camera, legde ze zo op afstand de vogels vast die haar buffet bezochten. Het vastleggen deed ze door middel van timelapse of met een bewegingsdetector. Zo hoefde ze er niet de hele tijd bij te zitten met een afstandsbediening. Handig!

Setup

De setup van de fotograaf en vogelliefhebber bestaat uit een camerabox, vergelijkbaar als in de natuur wordt gebruikt, met een macro-objectief en een algemeen objectief. De camera kan 10 foto’s per seconde maken en heeft een bewegingssensor. Wanneer de vogel neerstrijkt om te eten, maakt de camera foto’s.

Duizenden foto’s per dag

Dit geautomatiseerde proces leidt tot soms wel 7000 foto’s per dag, afhankelijk van hoeveel vogels er verschijnen gedurende de dag. ’s Avonds zoekt de fotograaf de beelden uit en publiceert deze op haar instagram.

 

 

 

 

afbeelding van Christel de Wolff

Christelde Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel