Vier tentoonstellingen in Museum Hilversum

Redactie DIGIFOTO Pro 419

Bezoek de vier tentoonstellingen in Museum Hilversum. In de grote zalen is de tentoonstelling Winnaars Het Perfecte Plaatje en Remembering Mandela te zien. Verder tonen we de expositie Collectie Presentatie en tentoonstelling Inner Journey.

Winnaars Het Perfecte Plaatje

De tentoonstelling Winnaars Het Perfecte Plaatje is vanaf vandaag te zien. Bekende Nederlanders met een passie voor fotografie strijden tegen elkaar om de winnaar van Het Perfecte Plaatje te worden met een tentoonstelling als hoofdprijs. De winnaar van de zomereditie in Zuid-Afrika is Leonie ter Braak en de winnaar van de uitzending in het najaar is Loes Haverkort. Ontdek de mooiste foto’s van de winnaars, unseen beelden en enkele foto’s van andere deelnemers.
De tentoonstelling wordt gerealiseerd in samenwerking met RTL 4 en ITV studios.

Bram Vermeulen en Ilvy Njiokiktjien in gesprek

In Het Gesprek bevragen Bram Vermeulen en Ilvy Njiokiktjien elkaar over het Zuid-Afrika van gisteren en vandaag. Hoe is het om daar nu te leven voor de verschillende bevolkingsgroepen en leeftijden? Waar staat het land voor? En wat is er over van het gedachtegoed van Mandela?

Vermeulen is journalist. Hij was zeven jaar lang correspondent in Zuidelijk Afrika voor NRC Handelsblad, het NOS Journaal, de VRT en Radio Nederland Wereldomroep. Njiokiktjien reisde twaalf jaar naar Zuid-Afrika en maakte onder andere foto’s van de afschaffing van apartheid. Lees meer

Zondag 17 dec | 15.00 – 16.30 | lezing en bezoek expositie
Museumticket is inclusief lezing.

Collectie Presentatie

Sinds 2013 verzamelt Museum Hilversum prikkelende fotografie en videowerken. Fotografie kent vele vormen en de collectie wordt gedomineerd door nieuws en documentaire foto’s. Een kleiner deel van de collectie bestaat uit kunstfotografie. Onze collectiestukken vertellen belangrijke sociaal-maatschappelijke verhalen, ze inspireren en reflecteren op de rol van media in de hedendaagse samenleving. De expositie is tot en met 14 april te zien. 

 

lees hier ook:

firmware-update-voor-15-samyang-af-objectieven-voor-sony-e-mount

de-schoonheid-van-boudoir-fotografie

afbeelding van Bryan Oosenbrug

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie