Video: Kai vergelijkt GH5 met GH5S

Video: Kai vergelijkt GH5 met GH5S

Itam van Teeseling 435 0
De Panasonic GH5S is bijna in Nederland te koop. Het internet stroomt inmiddels vol met reviews en vergelijkingen over deze nieuwe systeemcamera, gericht op video. Kai Man Wong vergeleek in deze video de GH5S met zijn voorganger, de GH5.

Kai is vooral enthousiast over de kleurweergave van de GH5S, al verschilt die niet heel veel met die van de GH5. Waar de GH5S vooral in het voordeel is, is het grotere dynamisch bereik, waardoor met minder ruis onderbelichte onderdelen beter omhoog kunnen worden gehaald. Waar de GH4 nog problemen had met het goed weergeven van huidskleuren zijn de GH5 en de GH5S juist erg goed hierin.

Waar de GH5S nog wel veel last van heeft is de rolling shutter. Bij veel digitale low-budgetcamera's zorg de sluiter er voor dat als de camera snelle horizontale bewegingen maakt het beeld erg vervormt. Hierin is de GH5S dus geen verbetering ten opzichte van de GH5.

Belangrijkste deal breaker voor sommige videografen bij de GH5S zal nog steeds het gemis zijn van de In Body Image Stabilisatie (IBIS). Voor filmmakers zonder externe stabilisatieapparatuur is het bijna geen doen om vloeiende beelden te schieten.

 

 

afbeelding van Itam van Teeseling

Itam van Teeseling | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Itam