Leer het van de meester!

Video: hoe maak je een YouTube video van begin tot eind

Renzo Gerritsen 888 0
Fotograaf en filmmaker Peter McKinnon staat bekend om zijn 2-minute Tuesday; een video van 2 minuten waarin hij een kleine tip geeft. Dit keer is het anders.

Peter McKinnon besloot het dit keer anders te doen. Dit is namelijk een video over hoe hij een video maakt van 2 minuten. Als fotograaf loont het om actief te zijn op YouTube en om korte (of lange), kwalitatieve video's te plaatsen waarin je tips geeft of meer over je werk vertelt. Peter McKinnon doet dit erg goed en heeft al veel andere fotografen en videografen geinspireerd om hetzelfde te doen. Dit is echter nog niet zo makkelijk als het lijkt. Er komt behoorlijk wat kijken bij het maken van een video. Denk aan het opschrijven van ideeen en het maken van een plan van aanpak, het opzetten van het licht, de apparatuur opstellen en het bewerken van de video of een timelapse schieten om de video interessant te maken. 

In deze gedetailleerde en lange video beschrijft McKinnon de apparatuur die hij gebruikt van camera's, lenzen tot zelfs een paar accessoires die kunnen helpen bij de hele productie. Hij gaat het ook hebben over de nabewerking en hoe hij bestanden en mappen beheert om effectief te kunnen werken. Ook vertelt hij over zijn verlichting en hoe hij bepaalde sferen wilt creëren en nog veel, veel meer. Kijk je mee? 

 

 

Lees ook: Een cinamagraph maken in Photoshop

afbeelding van Renzo Gerritsen

Renzo Gerritsen | Redacteur

Professioneel fotograaf en initiatiefnemer van Avondfotografie.nl

Bekijk alle artikelen van Renzo