Video: Fotografie mag imperfect zijn

Video: Fotografie mag imperfect zijn

Itam van Teeseling 351 0
Een goede foto is vaak een perfecte foto. Of toch niet? Ian Wong, voormalig redacteur van fotografieplatform DigitalRev, pleit voor meer imperfectie in fotografie. Hij laat zich inspireren door de on-set fotograaf van de film In The Mood For Love.

Het verhaal gaat dat de bekende Hongkongse regisseur Wong Kar-wai in de eerste instantie teleurgesteld was toen hij de eerste foto's zag van Wing Shya. Hij had deze fotograaf ingehuurd voor het maken van foto's tijdens het filmen van In The Mood For Love. De foto's waren soms onscherp en korrelig. Later kwam Wong Kar-Wei hier echter op terug omdat hij gegrepen werd door deze "imperfectie". De fotograaf Wing Shya legde uit dat hij de foto's zo maakte omdat Hong Kong, waar de film zich afspeelt, zelf imperfect is en dat al die imperfecties Hong Kong juist zo mooi maken.

Imperfectie als stijl

Je kan dus zeggen dat het ook een stijl kan zijn. Een manier om iets uit te drukken. Ian Wong gaat in deze video op pad met een analoge Nikon F3 met Natura 1600-film en legt op zijn manier de straten van Hong Kong vast. 

 

afbeelding van Itam van Teeseling

Itam van Teeseling | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Itam