Veluwse Fotodagen: 24 & 25 mei

Veluwse Fotodagen - 24 & 25 mei 2014

Redactie DIGIFO... 2985 1
Op 24 en 25 mei 2014 is het voormalig zendgebouw in Radio Kootwijk het decor voor de Veluwse Fotodagen. In en rond het bijzondere voormalige PTT-zendgebouw worden tijdens de het evenement diverse activiteiten rond natuur, fotografie en film georganiseerd.

Het weekend van 24 en 25 mei staat geheel in het teken van natuur en fotografie tijdens de Veluwse Fotodagen. In vier zalen in het voormalige PTT-zendgebouw geven bekende Veluwse natuurfotografen lezingen. Onder andere Geurt Besselink, Theo Bosboom, Johan Elzenga, Luc Enting, Han Bouwmeester en Jan Vermeer zijn aanwezig om je alles te vertellen over hun werk.

Diverse praktische onderwerpen komen aan bod,van beheer van beeldmateriaal tot een instapcursus fotografie voor beginners. Ook voor de niet fotograferende bezoeker zijn er diverse interessante lezingen, over bijvoorbeeld archeologie, of over de bijzondere locatie waar het evenement plaatsvindt.

Veluwse Fotodagen

Workshops in de natuur

De omgeving van het zendgebouw is prachtig: de grootste zandverstuiving van West-Europa ligt letterlijk naast de deur en nodigt uit om op pad te gaan. Je kunt hier dan ook direct aan de slag tijdens een van de diverse fotoworkshops. Zo leren Bendiks Westerink en Jeroen Roosen je bijvoorbeeld alles over het gebruik van filters bij landschapsfotografie. Niet alleen de natuur, maar ook het gebouw is een erg fraai onderwerp. Wil je leren hoe je architectuur op zijn best vastlegt? Dan kun je de workshop architectuurfotografie volgen.

PTT zendgebouw

Fotobeurs

In de imposante zenderzaal is een fotobeurs waar alle grote importeurs van Nederland staan met diverse beursaanbiedingen. Buiten op het royale voorplein wordt een groenmarkt gehouden, van ambacht tot groene kunst. Van gevorderde fotograaf of filmer tot beginner of pure liefhebber van de natuur. En van jong tot oud, de Veluwse Fotodagen inspireren iedereen die de natuur een warm hart toedraagt. Graag tot ziens bij de Veluwse Fotodagen!

Bereikbaarheid

Radio Kootwijk ligt midden op de Veluwe en is niet per openbaar vervoer bereikbaar. Daarom worden er pendelbussen ingezet tussen de parkeerlocatie in Apeldoorn en het complex in Radio Kootwijk. Deze pendelbussen rijden continu. Wil je toch met het openbaar vervoer, dan is Apeldoorn of Barneveld (Noord of Centrum) het dichtstbijzijnde treinstation. Daar zijn fietsen te huur. Vanaf Apeldoorn is het een prachtige route van 13,5 km door de bossen.

Veluwse Fotodagen LogoToegang en info

Je krijgt enkel via voorverkoop toegang tot het evenement. Alle informatie, het programma en tickets vind je op de website.

  • Dagkaart: €10,-
  • Passe Partout (beide dagen): €15,-
  • Kinderen tot 12 jaar: Gratis toegang

Openingstijden

De Veluwse Fotodagen is een initiatief van Cameratools uit Apeldoorn, Veluwe-fotograaf Geurt Besselink en Jan Vermeer van natuurfotopassie.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie

afbeelding van fotowedstrijd2014

Wij zijn er ook met www.fotowedstrijd2014.nl